pátek 17. listopadu 2017

Tlustice opadávání listů

Pokud začnou tlustici opadávat listy , mívá to dvě příčiny. Rostlina pak nepřijímá žádnou vodu, proto ji čerpá z listů a ty sesychají a opadávají. V době přírůstku, většinou na jaře, z místa upadnutého listu začne vyrůstat na některých kolínkách opět nový list.


Jsou možná trochu menší, ale to . Od listopadu tlustici nemusíte zalévat tak dlouho, dokud z výhonů neopadají spodní listy. Stačí, když zůstanou tři až čtyři páry listů na každém výhonu. Bílé povlaky na listech. Plísňové onemocnění, které může rostlinu napadnout, je- li na stanovišti příliš vlhkém nebo příliš studeném.


Tlustice je nenáročná sukulentní rostlina. Pokud vám na tlustici žloutnou a opadávají listy , zřejmě jste zapomněli zálivku. Začala mi opadávat ,aˇji zalévám a nebo ji nechám skoro bez vody. Jak zachránit tlustici už rozebírají maminky na webu eMimino.


Jo jo zbylé listy má v pořádku, dokonce i nové větvičky vyhání. U tlustice listy opadávají většinou kombinací nepříznivých faktorů jako teplota - vlhkost - světlo. Nejjednodušší je asi méně zalévat, chladnější umístění a . Letos po zimě jsem zaznamenala masivní žloutnutí a opadávání listů.


Usychání větví tlustice. K nařízkování ani nemusí být celá větvička, stačí list. Odlomit, nechat chvíli ránu oschnout a . Nízkou teplotou se zamezí i opadávání listů ve větším množství.


Přikládm odkaz na svůj článek o jejím pěstování. Zimování tlustice je jeden z nejčastějších . Do výlohy pražilo slunce, její listy byly načervenalé až fialové, a skoro pořád svraštělé. Jenomže jakmile přišel podzim, tlustice vždy tak nějak ožila, zazelenala se a výrazně zesílila.


Crassula arborescens patří mezi stromovitě rostoucí tlustice a má to. Starší listy postupně opadávají a na kmenech po nich díky zůstávají . Jelikož jsou stálezelené, jejich staré listy postupně opadávají a zůstávají po nich jizvy. Některé z tlustic se kromě tvorby zásob vody v listech a . Rostliny si vytvářejí zásobu tekutin v dužnatých listech a lodyhách, některé se proti . Listy prý většinou opadávají právě proto že je rostlina až moc . Za rosení a vlhčení vzduchu se pak odmění listy bez zaschlých konečků. Ficus elastica), tlustici a mnohé další sukulenty.


Nebo je můžete v době opadávání z rostliny obrat a rovnou jim přichystat nové květináčky. Pěstitel to pozná podle toho, že z nich opadávají spodní listy. Poupata se pak rozvinou, až se začne ochlazovat a zkracovat den, vysvětlil Honc . Mnozí se pokoušejí rostlinu uchovat i pro další roky, ale často se dostaví zklamání.


Mnohdy se stává, že listy opadávají a atraktivní zbarvení je to . Záchrana orchideje (svraštělé listy , usychání květů, opadávání poupat, hnijící kořeny) - Zahrada - celý návod - MojeDílo. Zamio im Topf Zahrady, Zahradničení . Nejlepší na tom je, že jsem si tu tlustici s těmi červci už koupila. Jenže postupné opadávání listů může být dáno i poškozením od červců. Nebojte se, že vám začnou spodní listy usychat a opadávat , to je naprosto v pořádku. Když budete tlustici zalévat, tak v lepším . Za přiměřené intenzity světla mají rostliny kompaktní vzrůst a listy jsou sytě.


Kvůli nedostatku světla mohou také rostlinám opadávat poupata, jako. Na jaře opadávají nejstarší listy , což je přirozený proces. Opravdovým problémem se stávají červci, kteří žijí v kořenech tlustic , a které si nejčastěji přineseme již .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky