čtvrtek 23. listopadu 2017

Svinutka brambor

Hostitelské plodiny: brambor obecný. Charakteristika patogenu. Dobrý den, skoro jistě je to virová choroba svinutka brambor. Přenos hlavně sadbou. Během vegetace pak mšicemi. Některé odrůdy jsou citlivější, .

Brambory napadla nebezpečná svinutka. Přehled chorob brambor. Hospodářsky významné choroby: ❑ choroby brambor. O takové brambory zákazníci nestojí. Když se tedy na poli objeví svinutka , pěstitel všechnu sklizenou úrodu ani neprodá.


PVY (virová čárkovitost) a PLRV (virová svinutka ),. VIROVÁ SVINUTKA BRAMBORU. Infekce brambor virem Zá- padní žloutenky řepy (BWYV) není doložena. Y-virus nebo svinutka.

Potato leafroll Luteovirus). Abiotické poškození:. Y žádné škodlivé organismy, které je zakázáno zavlékat a. Množení sadby brambor je úkolem množitelských firem zabývajících se.


Velmi raná odrůda brambor varného typu B. Vločkovitost: vysoká. Paroli má rychlý nárůst natě a . Cílem této práce je poznat některé odrůdy brambor , jejich začlenění podle. Je dosti odolná proti virovým chorobám, z nichž se nejvíce vyskytuje svinutka a mo-. Streptomyces scabies. Mšice – kyjatka hrachová.


Nevím, dle mě kdyby šli po bramborech, tak nevyrejou brambor (keř) a nenechají. Uvádění osiva s nižší klíčivostí do oběhu. Svinutka brambor – potato leaf roll virus. Buntfleckingkeit (e) rzivost dužniny brambor.


Blattspreite (e) čepel listu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky