středa 29. listopadu 2017

Plíseň rybízová

Plíseň rybízová

Na listech žlutozelené nervaturou ohraničené skvrny. Na spodní straně skvrn za vlhkého počasí bělavý povlak sporangioforů a sporangií. Choroby rostlin - plíseň šedá u angreštu a rybízu. U rybízu se plíseň šedá vyskytuje zejména na těch keřích, které byly vydobyty z . Plíseň šedá, Botrytis cinerea Pers. Nemoc černého rybízu - plíseň ? Ví to město, ví to ves-na rybízu máte rez.


Mnohé pěstitele rybízu a hlavně angreštu od jejich pěstování odradily houbové choroby, které napadají tyto rostliny a často. Existuje 180–1druhů. Rybíz , angrešt a josta patří mezi nejzdravější a nejvděčnější ovoce.


O to více zamrzí, když úrodu zlikvidují nezvaní hosté. Brzy po objevení plísně se povrch listu stává nepatrně jakoby posypaný moukou. Výjimečně bílý povlak plísně na povrchu plodů.


Plíseň rybízová

Pro rez rybízovou (také zvanou vejmutovkovou) je mezihostitelem borovice . Největší problém je v tom, že každá odrůda na plíseň reaguje jinak. Tento druh plísně rybízové roznáší především vítr, proto je dobré . Jahody a bobuloviny - angrešt, rybíz , vinná réva. Nenechte si zkazit bohatou úrodu nebo krásné květy od plísně a jiných.


STOP plísni a kadeřavosti. Přípravek Dithane DG Neotec účinně ochrání rostliny před různými chorobami jako jsou různé druhy plísní , antrakóza rybízu (angrešt, rybíz ), plíseň révová, . Nejnáchylnější k napadnutí je červený rybíz. Výskyt: černý a červený rybíz. Původce: Plasmopara ribicola. Příznaky: na listech žlutozelené, žilnatinou ohraničené skvrny, na spodní.


Hlavním hostitelem houby je angrešt, napadeny mohou být ale i rybízy (zjm. černý) a. Kontaktní fungicidní přípravek zvyšující odolnost rostlin proti padlí a plísni. Mšice rybízová : Žádný druh rybízu před ní není v . Co se týká samotného tvaru rostliny rybízu , tak ji lze spatřit jak ve formě. Dobrý den poprve co jsem dělal víno z hroznů se mi po vykvašení udělala plíseň na drtiv demižonu.


Nejčastějšími chorobami rybízu jsou plísně , antraknózy, rzi, padlí. Jsou to houbové choroby, proti kterým lze zasáhnout postřikem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky