úterý 21. listopadu 2017

Měsíční jahody sazenice

Málokdo ví, že botanické jméno listopadky - chryzantéma - v. Mrazuvzdorné chryzantémy budou bez speciální péče zdobit balkón až do . Ak chcete doma pestovať chryzantémy , najlepšie bude, keď sa . Pro uživatele mají chryzantémy této skupiny řadu předností – širokou. Letní chryzantémy nejsou mrazuvzdorné a jejich přezimování je spojeno s problémy. Chryzantémy patria k najdlhšie pestovaným trvalkám v záhradách.

Je nutné jim zajistit světlou, chladnou místnost s teplotami až oC a . Jak pěstovat astry a zahradní chryzantémy – Abecedazahrady. Až přijdou první mrazy, nezapomeňte je uschovat, nejsou plně mrazuvzdorné. Pokud je použijete do . Náklady na přepravu zboží v této. Rady pro pěstování chryzantém v květináči.


Právě drobnokvěté kultivary jsou dostatečně mrazuvzdorné. Velkokvěté chryzantémy se rozmnožují na jaře zakořeňováním odřezků dlouhých . Chrysanthemum ( Dendranthema ) x indicum Oury - chryzantéma , listopadka.

Nízké chryzantémy zná jistě . Do zahrad jsou však vhodné jen mrazuvzdorné druhy a kultivary drobnokvětých chryzantém. Vysazujeme je do okrasných záhonů, kde kvetou začátkem . Jsou vcelku odolné a některé druhy i mrazuvzdorné. CHRPA, OSTROŽKA, PLAMENKA (FLOX).


Zdaleka ne všechny kultivary jsou mrazuvzdorné. Pro většinu z nás je chryzantéma typickou podzimní květinou vhodnou především na. Péči zvládnou i začátečníci. Dlouho vydrží ve váze. Cyclamen coum) – drobné hlíznaté rostliny, které . K pěstování v květinových záhonech se hodí jen mrazuvzdorné kultivary, jichž je dnes už naštěstí hodně.


Vybrat si můžeme ze skutečně . Mezi druhy chryzantém je mnoho mrazuvzdorných. Blížící se první mrazíky jim tedy neublíží. Při nákupu rostlin buďte tedy opatrní a nestyďte se . Většina u nás prodávaných odrůd chryzantém je mrazuvzdorných.


Přesto neuškodí alespoň minimální ochrana ve formě kupky chvojí nebo . Pri výbere sa neváhajte informovať, či si kupujete mrazuvzdorné chryzantémy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky