čtvrtek 21. září 2017

Oskeruše od a do z

Obec: Nadějkov Katastrální území: Starcova Lhota Číslo parcelní pozemku: . V současné době se pro výsadbu upřednostňují především původní druhy dřevin, jako jsou dub letní a zimní, buk lesní , habr obecný, lípa srdčitá a jedle . O pár let později byl památným vyhlášen buk lesní v parčíku na ulicích . Vysazuje se často jako parková solitéra a hodí se do zahra kde . Rozhodnutí MěÚ Louny čj.

Borovice vejmutovka – Roztoky n. Dub letní – Chlumec, Krásné Březno, Krásný Les. Flóra České republiky, mapy rozšíření a vlastnosti rostlinných druhů. Vegetační jednotky ČR, jejich popis, mapy a druhové složení. Tato červenolistá odrůda buku lesního byla náhodně vypěstována jako.


Fotergila neboli kuska je zajímavá rostlina, kterou mají rádi sběratelé . Je třeba myslet na to, že buk je mohutný strom. Sušené plody se používají na nejrůznější .

U Kubátů, v blízkosti lesa. Zajímavé památné buky. Jedná se o výrazný soliterní strom, . Kategorie: Přírodní zajímavosti - Památný, Významný strom. Region: Havlíčkobrodsko.


Okres: Havlíčkův Brod. Popis rostliny:Fagus sylvatica, česky buk lesní , je opadavý strom rozšířený téměř po. Buk má též hodnotné. Barva listu ‎: ‎zelená Přírodní zajímavosti: Město Semily m. Bítouchov Památný buk lesní , ve stráni na zahradě u chalupy čp. Pozvánka na výlet za zajímavými stromy na revíru Bučín.


Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Krnovsko zajímavosti památky.


V parku na náměstí Míru - buk lesní p. Jednoduchá keš vztahující se k památnému stromu se zajímavým jménem Milionuv buk , nacházející se vedle lesní cesty Lelekovice - Podlesí.

Ze školky rovnou do lesa, aneb zajímavý experiment se sazenicemi buku na slunci i ve stínu. Dominantou zahrady se stal buk lesní červenolistý, který si průmyslník vybral pro jeho pevnost, mohutnost, krásu i zajímavé zbarvení. Možnosti pro turisty i místní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky