pátek 18. srpna 2017

Pokojový ibišek nemoci

Napadení ibišku sviluškou, žloutnutí listů pokojového ibišku , škůdci na ibiškách . Pokojové rostliny netrpí mnoha bakteriovými chorobami (bakteriózami). Bakterie jsou unášeny vodou a pronikají. Stručný výčet škůdců a chorob se kterými se budete potýkat při pěstování ibišků.


Ze škůdců je ibišek nejvíce trápen molicemi a mšicemi, které vyměšují lepkavou medovici a rozšiřují choroby a plísně. Na listech se pak objeví .

Asi nejčastěji potkáme krásný ibišek čínský neboli čínskou růži (Hibiscus rosa– sinensis), běžně pěstovaný jako pokojová rostlina. K nejoblíbenějším pokojovým rostlinám patří ibišek. Také pokojové rostliny mají své choroby a škůdce. Nejvíce ohrožené jsou citrusové rostliny, sleziníkové a ibišky. Jestli jste hádali ibišek čínský, máte pravdu.


Patří k oblíbeným pokojovým rostlinám, které se vám při správné péči odvděčí bohatostí květů. Pokud pěstujete ibišek jako pokojovou rostlinu, umístěte ji na zimu na chladnější místo a omezte zálivku. Ibišek není jen rostlina zdobící parapety.

Například oblíbený ibišek na nepravidelnou zálivku reaguje žloutnutím a opadáváním listů. Kromě intenzity a frekvence zálivky může růst rostlin . V prosinci mi začnou ibišky opadávat, listy žloutnou a schnou nerovnoměrně. Nakonec celý ibišek odumírá a schne.


Mám obavu, že se jedná o . Nedávejte do kompostu! Vyléčení není možné, ale dá se postup choroby omezit. Jací jsou škůdci a choroby ibišku ? Nebo použiji mýdlovou vodu v rozprašovači a občas ibišky postříkám,sice mají nepatrné fleky na listech,ale žádným zvířátkům nechutnají. Pokojový ibišek , respektive čínský, je pokojová rostlina, která pochází z jihovýchodní Asie. Listy jsou dlouhé až centimetrů a květy jsou . Pak ale sáhneme po rostlině Hibiscus syriacus neboli ibišku syrském.


Ibišky – rostliny s vůní Orientu. Pěstitelé pokojových rostlin pravděpodobně namítnou, že ibišky jsou přece. Rod ibišků (Hibiscus) je, jako další z čeledi slézovitých, mým oblíbeným.


Esenciální éterické oleje mohou pomoci v prevenci nemocí z nachlazení v chřipkovém období . Tento pin objevil(a) Zlatuše Razgyelová. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu.

In this article, we are going to provide you few mini indoor garden ideas so that you can continue your gardening hobby and make your home and city a green. Před třemi lety jsem dala větvičku sousedce. Po dvou letech jí vykvetlo několik květů na střídačku bíle a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky