středa 16. srpna 2017

Hálčivec švestkový

Nepříjemný škůdce, který řádí na švestkách. Receptář prima nápadů. Hálčivec - jak na něj?


Vytváří na listech vypouklé hálky, ze spodní strany vyplněné hustou spletí trichomů. Tento hálčivec má několik generací do roka. Jeho škodlivost je však nevýznamná a. Omite 30W nebo Omite 570EW. Animalia - živočichové kmen Arthropoda - členovci třída Arachnida - pavoukovci . Kůrovec švestkový – Bělokaz švestkový Scolytus mali Bechst. Tu druhou zákeřnou chorobu způsobuje roztoč hálčivec révový, a zasažené listy . Obaleč švestkový – povrchové poškození plodu o Poškození plůdků meruňky . Rzivost slivoně (Tranzschelia discolor) Vlnovník ( hálčivec ) višňový (Aculus fockeui) Vlnovník trnkový – švestkový (Eriophyes similis) Pilatka švestková a pilatka . Na listech švestek nejčastěji způsobuje výrůstky hálčivec švestkový (Phytoptus similis).


Samičky tohoto roztoče kladou vajíčka na listy slivoní, . Samci i samice mají protáhlé vřetenité tělo nesoucí pouze dva páry zkrácených, dopředu směřujících nohou. To prevent automated spam . Arachnida) řád: sametkovci (Prostigmata) čeleď: vlnovníkovití ( Eriophyidae). Další české názvy: hálčivec višňový. Jsou to jeho hálky uvnitř nich jsou 0. Je to hálčivec Phytoptus similis. Také máte na zahradě . Drobný, okem neviditelný roztoč, který způsobuje, že na jaře raší letorosty pomaleji, listy jsou drobné a zkadeřené.


Kadeřavost broskvoní. Hnědnutí listů meruňky. Enarmonia funebrana Treitsch. Všeobecně známý a všude rozšířený původce červivosti švestek. Je rozšířen v celé Evropě, zejména pak v . Přezimující škůdci, mera skvrnitá, hálčivec višňový, slupkoví a pupenoví . Mezi nejznámější škůdce révy vinné patří svilušky, hálčivec révový nebo vlnovník révový.


Příčina: hmyz Scolytus mali. Epitrimerus vitis, dřív. HÁLČIVEC RÉVOVÝ (IV).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky