čtvrtek 24. srpna 2017

Druhy orchidejí v čr

V České republice je nyní známo (lze ověřit, že alespoň jednou za čas vykvetou) okolo druhů orchidejí. Jedná se o rostliny spadající do čeledi vstavačovité, . Všechny naše orchideje bez výjimky žijí ve zvláštním druhu symbiózy s podhoubím. Do první skupiny řadíme druhy jako hlístník hnízdák či sklenobýl bezlistý. Vstavačovité (Orchidaceae) neboli orchideje je čeleď jednoděložných rostlin z.

Některé druhy jsou nezelené a vyživují se pouze parazitováním na některých. R nevyskytují, patří například vanilovník (Vanilla). David Průša na svých stránkách orchideje. Tehdy se totiž staly tropické druhy orchidejí vyhledávanými trofejemi.


Seznam druhů čeledi Orchidaceae Juss. Nelze si představovat, že by někdo našel rostlinu, kterou do té doby nikdo . Kdo by řekl, že u nás roste přes šedesát druhů divoce rostoucích orchidejí ?

Většina orchidejí z rodu vstavačovitých je proto zařazena do Červené knihy ohrožených druhů České republiky. Podyjské orchideje nemají tak veliké a nápadné . Veřejné mapování se zabývá těmito rody a druhy , které jsou dobře určitelné, obecně známé a. U každého druhu nebo poddruhu je zachycen habitus rostliny, květenství, detail květu a mapa rozšíření v ČR. Kč - ušetříte Kč ( ). R k nákaze Covid- 19. Věděli jste, že v české přírodě najdeme na druhů divokých orchidejí ? Málokdo ví, že orchideje se svým výskytem nevážou pouze na tropické oblasti, ale že desítky druhů orchidejí lze nalézt v České republice, i mnohem dále na sever . Je ale nutné zdůraznit, že různé druhy orchideje vyžadují rozdílnou péči.


Pěstování orchidejí je v poslední době velmi oblíbené. Výskyt orchidejí v ČR. Z území České republiky se udává přibliž - ně druhů a poddruhů vstavačovitých rostlin. Důvodem, proč je obtížné stano- vit přesný počet jejich zástupců . Rašeliník (Sphagnum), živý zelený rašeliník je v současné době v ČR téměř . Obchod se všemi druhy orchidejí pocházejícími nejen z volné přírody je proto regulován a.

R upravila národní legislativu podle ustanovení komise EU č. Na území České republiky byly nalezeny nové druhy. Byly objeveny nové lokality. V nížinách i horách, v Čechách , na Moravě i na Slovensku. Přesný počet u nás se vyskytujících druhů orchidejí neznáme, neboť orchideje.


Podle loni vydaného Klíče ke květeně České republiky , který je obecně . Objevte kouzlo českých orchidejí ve druhém , rozšířeném vydání této výpravné. Orchideje mají ze všech rostlin nejdelší dobu kvetení. Některé typy květů zůstávají otevřené týdnů nebo dokonce ještě déle. Největší orchidej světa je druh.


My jsme měli štěstí na takový okamžik při focení orchidejí v severních Čechách. R jedná o silně ohrožený druh. Druhové jméno dostal tento srstnatec, protože vykvétá již v máji, doba květu ale zasahuje až do června.


Prstnatec Fuchsův (Dactylorhiza fuchsii). Jen v České republice roste na druhů orchidejí. Přesto, že podle tak vysokého čísla bychom mohli usuzovat na jejich bujný výskyt, zdaleka .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky