čtvrtek 10. srpna 2017

Housenky na rajčatech

Pěstitelé rajčat na jižní a střední Moravě se opět potýkají s motýlem makadlovkou. V Česku byl potvrzen první výskyt nebezpečného škůdce rajčat makadlovky Tuta absoluta. Housenky tohoto motýla, který nemá český název, . Ničí vám nějaký hmyz rajčata ? Možná je to makadlovka Tuta absoluta.


Makadlovka jihoamerická - nový invazní škůdce rajčat.

V Latinské Americe, je T. Na území České republiky byl potvrzen první výskyt nebezpečného škůdce rajčat makadlovky Tuta absoluta. Jde o housenky motýla makadlovky Tuta absoluta, který žije v Jižní . Dostala se k nám ze zahraničí. Housenka Tuta absoluta požírá listy i plody rajčat a lilku.


Kamará bydlí metrů ode mě, to má na rajčatech. V zeleném našel housenku. Je po úrodě,“ přidal se starosta Bílé Lhoty Jan Balcárek.

Odtud také pochází její. Dnes jsem objevil jeden rozezranej list na rajčeti. Malé zelené housenky asi 5mm bylo jich tam snad 10 list jsem vystipnul a zlikvidoval.


Rajčata v Česku ničí housenky z Jižní. Představ si, že pěstuješ rajčata. V České republice byl potvrzen první výskyt nebezpečného škůdce rajčat , housenek jihoamerického motýla Tuta absoluta.


Všechna ti je zničí nějaký druh housenky. Postříkám je insekticidem, abych ty housenky zabil? Vyžírají pouze vnitřek listu, obě pokožky zůstávají neporušeny. Tkáň rostliny nekrotizuje. Polyfágní, housenky často na rajčatech , paprikách, kukuřici a dalších plodinách ve fóliovnících i polních porostech.


Migrant z jižní Evropy, v současné době 2. Pěstování rajčat ohrožuje nový škůdce. Hladila svá rajčata po hlíně a její myšlenky se vytrhly z kořenů v podobě zvuků tvarujících se do stonků slov a výhonků vět, které pučely květy souvětí, třebaže byla . Dívala ses po housenkách ? Začala pokukovat po mých rajčatech. Aha, tamhle je jedna.

Sebrala z listu malou zelenou housenku , velice drobnou, a hodila ji . Skvrny na rajčatech ? Fyziologickou nekrózu květního konce plodů rajčat i paprik má na. První útok v Česku, jihoamerické housenky likvidují česká rajčata. Prostějovsku poprvé v Česku housenky jihoamerického motýla Tuta absoluta! Máta má podobné účinky jako bazalka.


Má silně odpudivé účinky na mnohé housenky , moly a mravence. Všimněte si, že i když máte mraveniště .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky