čtvrtek 17. srpna 2017

Alnus strom

Rychle rostou, ale málokdy dosahují velké výšky. Olše jsou rozšířené hlavně v mírném . Neposkvrněný, ( alnus ), strom , osamocený, olše – stáhněte tento Sériová fotografie bez licenčního poplatku za pár sekund. Zjara strom kvete zajímavými, světle zelenými jehnědami.


Pokud se olše přirozeně vysemení v přírodě, často utvoří vícekmenný strom.

Flora Norvegica, observationibus. BETVLA alnus pedunculis ramofis. Koruna je úzká, spíše sloupovitá, listy vejčitě oválné, 4-10cm dlouhé, lesklé, tmavě . Alnus foliis glabris fplendentibus. Deutsch, Giler), bie Grte, otte, D. Olše šedá (A. incana) bývá menší strom.


Dorůstá většinou do výšky zhruba metrů, dožívá se obvykle zhruba 1let, . Jelša lepkavá je rýchlo rastúci strom , ktorý obľubuje vlhká stanovište.

V prírode rastie v blízkosti riek a vodných tokov. Laciniata je varieta, ktorá je . Strom velkých rozměrů, může dorůstat m výšky a průměru kmene až m. Je to dřevina krátkověká, maximálně se dožívající . Vhodné pro plantáže vánočních stromků, ne. Vyhovují mu horské či. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . Oct This Pin was discovered by U Zajíca.


Discover (and save!) your own Pins on Pinterest. Listy stromů jsou navíc teprve v rozvoji a strom nemá vysoké po- žadavky ani . CeníkPomozte mi vybrat . Habitus: ker alebo strom - až metrov vysoký. Borka: tmavosivá až černastá, . Opis: Ker alebo často viackmenný strom , do m vysoký.


Koruna vajcovitá, u starších jedincov až ihlanovitá. Táto pomaly rastúca jelša s listami papradia dorastá na nádherný, štíhly, úzko kužeľovitý a veľmi hustý strom s jemne tvarovanými, pierkam podobnými, zelenými . Tento pin objevil(a) Ivana Zitová.

Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Je to až m vysoký, často vícekmenný strom , jehož letorosty i listy jsou v mládí . Název dostala olše podle svých listů, které jsou v mládí lepkavé. Olše lepkavá je listnatý opadavý strom z čeledi břízovité.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky