čtvrtek 10. srpna 2017

Moruše převislá stříhání

Dobrý den, mám na zahradě asi třetím rokem moruši. Letos je nádherná, plná černých moruší. Pokud jste si pořídili převislou moruši , byla pravděpodobně již v zahradnictví ošetřena základním řezem. Ten se provádí zakrácením všech . U stromů krátíme první výhonky střechovitě, ale u převislých odrůd neřežeme vůbec.


Starší stromy řez nepotřebují. I moruši občas přihnojíme, ale . Poté provedeme výsadbu na zvolené stanoviště. Vysazuje se do běžné . Dekorativní, nenáročné, sladké ovoce plodící: malé kultivary moruší.


Tak jsme se včera pustili do střihu stromků, které se mají stříhat v předjaří. Je to stejné jako u vinné révy. Převislá moruše měla krásné dlouhé výhony. Po vysazení potřebuje výchovný řez.


Ke koupi a sázení moruší se vyjádřil jejich pěstitel, pan . Moruše jsou velmi odolné rostliny. Správný název pro stromy, na kterých rostou moruše , je morušovník. Poprvé jsem si pořídila převislé jahody, ale nevím co se stále rostoucími šlahouny. Při dozrávání získávají plody tmavě modré až černé zbarvení.


Chutí se podobají sladkým ostružinám, ale obsahují . Výsadbu moruší provádíme v období od března do května a na podzim potom od září až do zámrazu. Tvarovací řez provádíme koncem zimy za . Sladké ovoce, které se tvarem podobá malinám a ostružinám, můžete využít k přímé . Vzhledem k převislému růstu není výrazný řez zapotřebí. V případě nutnosti ho provádíme koncem zimy.


Odrůda Pendula je převislá , dorůstá do výšky dvou až čtyř metrů, její plody . Stříhání tújí, Stříhání ostružin, Stříhání švestek, Stříhání oleandru, Stříhání malin, Stříhání vřesu a vřesovce, Řez švestek, Pěstování hortenzie, Kalendář pro . Morus alba „Pendula“ má převislé větve, které se sklánějí až k zemi. Krásně se dá stříhat , chová se jako převislá vrba. Návod k pěstování moruší není složitý.


V prvních letech výhonky u této rostliny stříháme , v dalších letech jim. Vrba jíva, Azalka na kmínku, Pletení pomlázky, Vějířovka převislá , Řez švestek, Pěstování venkovní převislé begonie, Katalpa - řez, Kalendář pro vinaře - únor, . Na jaře stříháme pro docílení souměrné a husté vrby. Sadíme do blízkosti zahradních jezírek, do předzahrádek, jako solitéru do malých zahrad.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky