pátek 21. července 2017

Svilušky na pokojových rostlinách

Druhou možností jak zasáhnout proti sviluškám je nasazení biologické ochrany ve sklenících. Proti svilušce můžeme aplikovat dravého roztoče . Zelenina a okrasné rostliny pěstované ve sklenících , foliovnících nebo zimních zahradách. Jsou jimi nejčastěji molice skleníková, mšice, svilušky , třásněnky.


Použít je můžeme v bytech i ve sklenících.

Tetranychus urticae) – napadá okurky nejčastěji za suchého a horkého počasí. Dospělé svilušky jsou . Působí především na molice, mšice nebo třeba svilušky. Dýmovnice nemá za úkol škůdce usmrtit, ale vyhnat je ze všech koutů skleníku či . Třásněnka Frankliniella occidentalis a sviluška. Nanejvýš nepříjemným savým škůdcem jsou drobní roztoči — svilušky.


Jejich zákeřnost spočívá v tom, že se velmi obtížně odhalí pouhým okem, a tak kaktusář. Preventivní opatření mohou výskyt svilušek výrazně snížit.

V závislosti na druhu rostliny a její reakci na sání svilušek mohou zasychající listy získávat i bronzovité zabarvení. Na napadených listech . Každý rok mívám ve skleníku svilušky na okurkách. Nevím jak se jich nejšetrněji a pokud možno bez chemie zbavit.


Dravý roztoč proti sviluškám do skleníků , fóliovníků, zimních zahrad a interiérů. Rostliny poškozují sáním na listech, které charakteristicky ztrácí barvu a zavadají. Velmi častý škůdce ve sklenících a zimních zahradách.


Ve skleníku mšice, třásněnky, molice, svilušky , plíseň okurková, vadnutí okurek. Příznaky silného napadení listu okurky sviluškou. Do skleniku idelani, serezou vsechno,i msice.


Sviluškám svědčí teplo . Jedná se o svilušky , tedy malé osminohé roztoče, kteří dokážou. Pak už je stačí jen odchytit a nasadit do pěstírny, skleníku či na zahradu. Skvrnité svilušky jsou pak nejběžnějším parazitem, napadajícím zahrady, skleníky a . Jak ji poznat a jak rostliny chránit?


V případě svilušek však zůstává nejlepším řešením biologický postřik . Se sviluškami se nejčastěji setkáme ve vytápěných sklenících , kde se vyskytují celoročně.

Ve volné přírodě nebývá výskyt .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky