středa 26. července 2017

Rajče latah

Rajčata odolná proti plísni. Vybírejte druhy odolné proti plísním Radost z kvalitních plodů velmi často zkazí uprostřed léta plíseň bramborová na rajčatech. Je velice odolná proti plísním , proto není . To jsou nejčastější otázky, které zahradníci řeší při pěstování rajčat.


Phytophtora infestans), obecně nazývána plíseň bramborová.

Nové odrůdy zpravidla vykazují vysokou odolnost k plísni na rajčatech , nikoli však stoprocentní. Rajče tyčkové s názvem Crimson . Plody jsou kvalitní, sytě červené, sladší, aromatické, trvanlivé. Rostlina je odolná proti plísni bramborové.


TEXT: LUDMILA DUŠKOVÁ FOTO: AUTORKA. Aplikace před výskytem plísně na rajčatech. Přírodní produkt z bylin.

Je snad zřejmé, že v blízkosti okurek nemohou být ani brambory a rajčata , ani. V našem kraji nebývá větším problémem plíseň bramborová. Pokud se letos objeví, tak dám vědět o odolnosti jednotlivých odrůd.


Zatímco běžné odrůdy rajčat je třeba proti plísni bramborové chránit . Nejen biopěstitelé se stále častěji vracejí k původním odrůdám rajčat , které netrpí chorobami a. Je odolné proti plísni bramborové. V posledních letech se zejména v zahraničí objevují odrůdy odolné vůči plísni bramborové. Obvykle jde o hybridy, které se nedají snadno semenařit.


Zkusit pěstovat divoká rajčata , která jsou přirozeně odolná proti plísni. Plíseň bramborová (Phytophthora infestans) je houbová. Zkuste také pěstovat divoká rajčata , která jsou přirozeně odolná vůči plísni , . Osvědčené odrůdy rajčat už rozebírají maminky na webu eMimino. Disponuje vysokým stupněm odolnosti vůči plísni bramborové. Divoká rajčata jsou proslulá svou odolností vůči plísni bramborové - jedné z nejhorších rajčatových chorob.


Málo se ale ví, že ne všechna divoká rajčata jsou. Nejznámější chorobou je plíseň bramborová.

Díky křížení se též nemusíte obávat nemocí, Cherolla je vysoce odolná proti plísni bramborové. KOŠÍK PLNÝ RAJČAT : POZNEJTE VŠECHNY ODRŮDY, Culina Botanica. Jsou odolné vůči plísním. Tyčkové rajče s vysokou odolností k plísni na rajčatech.


Odrůda je odolná vůči bramborové plísni. Plísni zcela neodolají žádná rajčata , ale…. Asi nejvíce odolné jsou některé hybridy vyšlechtěné ve Spojených státech amerických, případně . Možnosti ochrany proti plísni bramborové na rajčatech. Také je doporučováno roubovat rajčata na odolné podnože.


Vybrat si z několika desítek odrůd rajčat je obtížné. Při ošetření je nutné provést důkladný postřik celé rostliny .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky