úterý 11. července 2017

Jak vypěstovat tuje

Jak vypěstovat tuje

Najdeme mezi nimi typy různých tvarů – vysoké stromovité, . Poradíme vám, jak vypěstovat vzrostlý živý plot za dva roky. Zjistěte, kdy tůje sázet, jak často tůje zalévat i jak zasadit živý plot z tůjí ještě dnes ! Sepsali jsme pro vás vše, co potřebujete vědět o pěstování tůjí. Prosím radu ohledně tújí. Mám nekrytou terasu na kterou dost fičí.


Jaký druh tújí se hodí? Dáváte do květináčů okolo stěn . Jak zasadit tůje smaragd? Geniální trik jak si doma vypěstovat túje z odřezků tím.


Nepatří však mezi nejlevnější okrasy. Nemusíte je však pořád dokupovat. Rozmnožte si je sami doma. Ale pozor, sázet je vhodné jen . Jednou z nejoblíbenějších rostlin je túje (Thuja) Smaragd neboli zerav. Neroste příliš rychle, takže ji nemusíte často upravovat.


Jak vypěstovat tuje

Tuje , či jiné rostliny - ❗️Kompletní a podrobnější postup naleznete v prvním Komentářu❗️. Semena dáme do písku a vložíme do ledničky na cca. Do písku přidáme ještě tři lžíce vody. Poté tuto směs i spolu semínky. Jsou nenáročné na pěstování a zároveň krásnou . Nejčastěji se u nás túje vysazují do řad jako živé ploty, jelikož jsou po celý rok stále zelené, rychle rostou a skvěle oddělují jednotlivé pozemky . V České republice představují túje , známé také pod názvem zerav, nejčastěji vysazované jehličnany.


Většinou se používají jako živé ploty, protože se jedná o. Zerav, neboli túje je stálezelený strom z čeledi cypřišovitých. Začala vám zničehonic reznout túje , nebo snad dokonce celý živý plot? Dlouho neváhejte a situaci začněte řešit dřív, než bude pozdě. Jedná se o nenáročnou rostlinu na pěstování.


Jak vypěstovat tuje

Semínka není nutné namáčet ani stratifikovat. Rovnou je zasaďte do substrátu. Tímto způsobem získáte spoustu nových rostlin, vytvoříte si jich tolik kolik jich budete potřebovat.


A asi z nich budete . Túje se množí řízkováním.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky