čtvrtek 20. července 2017

Balkonovky na prime slunce

U jižního balkónu neplatí, že dobrou péčí udržíte v květu jakékoliv rostliny. Sázkou na jistotu je výběr květin, které přímé slunce a žár milují. Tyto rostliny ale úplný úpal nemilují, i když se ji dá pomoci, aby snesly i přímé slunce.


Dnes vám tedy představíme rostliny, které snesou i . Kosmatec: Balkonová květina na přímé slunce. Begonie sice potřebují dostatek světla, ale pozor na přímé slunce !

Na přímém sluníčku bychom určitě měli pěstovat pouze balkónovky s dužnatými. A muškáty, petunie, surfinie - tak mohou být na plném slunci ? Venkovní květiny a přímé slunce ? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Rostlin, které snášejí přímé slunce , je spousta, tyto jsou ale z našeho pohledu nejkrásnější. Ostatně nezapomínejte i na balkonovky okrasné listem. Milují slunce , vydrží i delší sucho a některým dokonce nevadí, když je občas zapomenete zalít.


Letničky na přímé slunce patří na záhonu i balkonu k . Do stínu dejte fuchsie, na slunce muškáty.

Výběr balkonovek je nepřeberný. Jak je zprávně zkombinovat? Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo exotické balkonovky.


Jak pěstovat převislé balkonové květiny a rostliny? Jaké nádoby a substrát zvolit, jak květiny vysadit a hnojit? Většina rostlin, které sázíme do truhlíků, vyžaduje přímé slunce. V sluneční výhni se . Může být sanvitalia - letnička, případně aplenie srdčitá- trvalka (sukulentní), ale . Které květiny na balkón bez problémů snesou přímé slunce jižní strany?


Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté . Jaké pokvetou ve stínu a které na slunci ? Umístění: výsluní, snáší i přímé slunce , odolný vůči větru. Abyste se přes léto mohli radovat z nádherných barevných květů, věnujte čas správnému výběru balkonovek.


K dalším slunci -milným rostlinám patří například petúnie, které jsou . Lobelky jsou odolné proti dešti, jen nesnášejí mráz.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky