čtvrtek 15. června 2017

Olivovník množení

Jak pěstovat a množit fíkovník, olivovník , granátovník? Chcete- li olivovník rozmnožit, nepotřebujete znát nic o řízkování ani . Dobry den, chtela jsem se zeptat, jestli se muze nejak uchytit větvička olivovníku , kterou jsem dostala v Recku. Mam ji dat do vody nebo hliny. Pojďme si tedy bájný olivovník představit.


I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Mladé olivovníky pak zvládají zimu do -°C, starší dokážou . Nejčastější množení olivovníku je vegetativní. Olivovník je dlouhověký strom, který každým rokem plodí olivy. O pěstování středomořských dřevin u nás.


Musí být vysazen na slunné. Zálivkou u olivovníku šetříme, zaléváme až půda vyschlá. Vůbec nejběžnější metodou vegetativního množení okrasných i pokojových rostlin je řízkování. Obvykle na jaře či v raném létě se z rostlin . K životu potřebuje jen teplo a občasnou zálivku. Stromek v květináči vám bude připomínat . Olea europaea - olivovník evropský.


Odumřelé větve odřezáváme. Množení : Množíme řízkováním v létě. Sklizeň: Zelené olivy se sklízejí na začátku zrání, . Pokud budete pěstovat olivovníky venku, tak mladé rostliny zvládnou i zimu do - °C a starší překonají i velké mrazy. Poté sice dojde ke ztrátě . Starší venkovní olivovníky není nutné zalévat, zaléváme je pouze během dlouhého suchého období.


Na Lunu rostou plané olivovníky (divlja maslina, olea oleaster), které se. Od dubna do září přihnojte tak jednou za týden. Lze jej množit i řízkováním.


Plod by ale měl být dozrálý. Mezi známé druhy patří bugenvilea, olivovník , citrusy, hořcový stromek, fíkovník, různé. Takto lze množit například oleandr, ibišek či vavřín.


Množí se tedy skoro výhradně řízkováním. Z dospělých rostlin je třeba vzít takové, . A hlavně, kdo má rád středomoří, strom (včetně listů, květů a plodů) vypadá jako olivovník ! Přes léto byl na terase s ostatními subtropy a teď v zimě na nevytápěné verandě ( 0-C). Nevítě někdo zdali jde řízkovat nebo pouze množení. Ahoj holky, tak jsme to zasadila, olivovník , limetku a fikovník a ještě nějakou kytku tak budu čekat jestli to zakoření. Nevíte po jak dlouhé době to poznám a jak?


Právě tak můžeš samozřejmě zasít olivovník a přetvořit zemi v olivovník. A oběma se bude dařit a samy ze sebe se budou množit. A jak cedr poroste, uslyšíš . Sklízí se, když jsou kompletně dozrálé, ale ještě zelené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky