pátek 16. června 2017

Moniliová spála třešní

Moniliová spála (úžeh). Existují značné rozdíly v citlivosti mezi jednotlivými odrůdami třešní i višní. Odolnější k moniliové spále jsou třešně (např.


Karešova, Burlat, Kordia). Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní (silně náchylná je např. višeň plstnatá). V menším rozsahu napadá i třešně.


Příčinou je moniliová spála. Bez rychlého zásahu může uhynout celý strom. Mnoho peckovin (meruňky, višně, třešně , slivoně) bylo v posledních . Každý z nás kdo pěstuje meruňky, višně či třešně nebo švestky se již určitě s touto nejčastější chorobou peckovin . Ochrana před moniliovou spálou peckovin. Těžké ztráty byly zaznamenány v severní Americe u broskví, třešní a švestky.


U slivoní působí proti . Fungicidní přípravek proti moniliové spále a hnilobě broskvoní, meruněk, třešní , višní a slivoní. Nejlepší ochrana meruněk proti monilióze, respektive moniliové spále. Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Signum 5g - proti moniliové spále meruněk, višní a plísni šedé jahodníku.


Ošetřoval jsem zároveň meruňky, třešně i višně Horizonem, bohužel višně z nich kvetou nejpozději, nejspíš to na ně bylo brzy a taky stříkat tak . AgroBio Signum proti moniliové spále meruněk a višní, plísni šedé jahodníku g. K ochraně proti moniliové spále meruněk a višní. Chrání rostlinu před napadením (prevence), ale také po infekci (kurativní účinek). Aplikuje se postřikem do . Jak meruňku ošetřit proti spále nebo proti mrazu a jaké termíny jsou ty správné se dozvíte v tomto videu. Těšíte se na letošní úrodu meruněk a višní, ale obáváte se napadení rostlin moniliovou spálou? U višní, meruněk a třešní napadá tato houba i květy, větvičky a listy - je tím zapříčiněna spála peckovin - moniliový úžeh.


Ošetřujeme v lokalitách s pravidelným . Charakteristika: Fungicid. Ošetření v době květu proti moniliové spále ( moniliový úžeh). Pro višně a třešně je to přípravek Talent nebo Rovral aquaflo. Přípravek Agro proti moniliová spála je vysoce účinný fungicid který se aplikuje postřikem. Slouží k ochraně proti moniliové spále meruněk a višní.


Víte, že je můžete velmi efektivně ochránit dvěma aplikacemi . Zasaď strom a… předejdi spále peckovin. Autor: Thinkstockphotos. Postřiky ovocných stromů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky