středa 28. června 2017

Libavka poléhavá

Plody jsou červené a vypadají jako bobule, ačkoliv jde o tobolky . Slovensky : gaultéria rozprestretá. Tento malý plazivý keřík s plody připomínajícími brusinky proto uvítáte zejména tehdy, když . Libavka polehlá v zubní pastě i horském čaji. U nás se nejčastěji prodává libavka poléhavá a libavka hrotitá.

Jejich krása vyniká v době, kdy už většina zahradních rostlin odpočívá. Esenciální olej 1 čistý a přírodní. Gaultheria procumbens. Wintergreen versus spearmint.


Pochází z východu Severní Ameriky, . Mnoho lidí namítá, že libavka poléhavá ( wintergrenn) je velmi podobná mátě klasnaté. Ačkoli jsou si tyto příchutě .

Nejčastěji v zahradnictví nebo v květinářství potkáte libavku poléhavou. Je to drobnější, 10–15 . Nároky: Vyžadují lehkou . Rostlina je mrazuvzdorná a nenáročná. Nízký vřesovištní keřík s krásnými červenými plody na podzim. Powered by WordPress and WordPress Theme created with Artisteer.


Listy tmavě zelené, na podzim zčerevenají. Květy bílé, zvonkovité, nenápadné, na podzim z . Plody libavky pro většinu lidí nejsou jedovaté – jejich konzumace se . Miguelova) - tento plazivý druh dorůstá cm. Kožovité listy jsou jemně pilovité. Kvete drobnými bílými květy. Stálezelená vřesovcovištní rostlina, která je okrasná svými na podzim jasně červeně vybarvenými bobulemi.


Tato rostlina je nejenom okrasná, ale také velmi léčivá a. Ericaceae - Vřesovcovité. Bolesti zad a svalůPohybové ústrojíProchladnutíSrdce a oběhový systémZdroj pro .

Encyklopedie rostlin. Líbavka poléhavá platné do: 25. Charakteristickým rysem Libavky . KAMENNÁ PRODEJNA Květiny a bylinky. Praha, botanická zahrada Na Slupi 9.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky