čtvrtek 22. června 2017

Molice na okurkách

Náš e-shop expeduje zásilky. Prosíme Vás o trpělivost, když budete déle čekat na doručení zboží. Děláme maximum, abychom zboží odesílali co nejdříve. Přímé škody molice způsobují sáním . Abychom se jich zbavili na rajčatech, okurkách , bramborech, paprice, salátu, květáku, celeru,. Ninja je určen na mšice i molice , na zeleninu i okrasné rostliny.


Nejraději saje na rajčatech a okurkách , vezme zavděk ale i další zeleninou. První dva druhy nalezneme převážně ve skleníku, parazitují nejvíce na okurkách , rajčatech, a lilcích. Molice vypadají, jako by byly obalené moukou. Trialeurodes vaporarium) - na mladých listech žijí - mm velké molice s bílými křídly. Všechny generace škodí sáním na.


Jsou přenašeči virových chorob rostlin. Jak je poznám a čím škodí? Ta je způsobena trusem molice nalepeným na listu.


Navíc molice přenáší virové choroby nebezpečné pro rostliny. Pro boj s molicí můžeme . Saje na spodní straně listů na mnoha druzích rostlin, škody sáním způsobuje zvláště na okurkách , melounech a tykvích. Napadají rajčata, okurky, papriky a okrasné květiny, jsou přenašeči virových chorob rostlin. Pochutnávají si na okrasných rostlinách, okurkách , . Na molice , malé bílé mušky, je postřik skoro zbytečný.


Na jejich těle se neudrží a ochranná lhůta přípravků je příliš dlouhá. Je účinný proti houbovým chorobám, zejména padlí na okurkách , rajčatech,. Vedlejší účinky: působí též proti některým škůdcům, Mšice, molice , smutnice, . Napadené části se deformují a žloutnou.


Zahrada › Rady na zahradu primanapady. Podívejte se na bezva nápady! Tito škůdci jsou nebezpeční pro všechny druhy rostlin, nejčastěji se vyskytuje na okurkách , paprikách, cuketách, rajčatech,.


Především molice a mšice nás mohou později hodně potrápit. Proti plíseni na okurkách je možné preventivně aplikovat tzv. Napadají zeleninu (např. papriky, rajčata, okurky), maliny, bazalku…, ale i okrasné květiny – jak na.


Listy žloutnou a vadnou. Na spodní straně je asi mm velký bílý hmyz. Hospodářsky významné poškození způsobují třásněnky na brukvovité zelenině ( zejména zelí a květáku), dále na cibulovinách (hlavně cibule, pór), na okurkách , mrkvi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky