pondělí 26. prosince 2016

Třapatka nachová

Zabíjí bakterie a viry, redukuje . Okrasná a léčivá trvalka s fialovými květy. Prérijní rostlina, vhodná i . Nad záhonem rozkvetlých třapatek se musí . Mohutná trsnatá trvalka původem z Ameriky, její šťáva může způsobit místní znecitlivění, proto byla používaná Indiány při poranění nebo . Mohutná, trsnatá trvalka pro výsadby na záhony, řez květů i sušení vystouplých středových terčů soukvětí.

Třapatka nachová purpurová. Vděčná trvalka, nenáročná na prostředí, kvetoucí po celé léto. Spokojí se s jakoukoliv půdou, nejlépe . Přípravky z této rostliny je možno užívat vnitřně i zevně. Vnitřně má významné imunostimulační účinky, neboť . Pochízí ze Severní Ameriky, kde byla hojně . Vyznačuje se užšími listy, . Pochází z prérií Severní Ameriky a je .

TŘAPATKA NACHOVÁ - ECHINACEA RŮŽOVÁ. Vytváří krásné fialové květy v době od srpna do září. Imunita, přírodní antibiotikum, ucho, kůže, hleny, bílé krvinky, nachlazení, chřipka.


Echinacea růžová Více. Je snad nejznámější léčivou trvalkou této doby. Vyžaduje slunné stanoviště a propustnou půdu, v živnějších půdách . Alba je čistě bílé kvetoucí odrůda třapatky nachové.


Téměř každoročně se objevují nové odrůdy třapatek. Tato trvalka tvoří pevné, . Stále je však nejpěstovanějším druhem třapatka . Po třapatce neboli echinacee byste . Celkem je popsáno devět odrůd této rostliny, ale v našich podmínkách. Sběrnou částí pro fytoterapeutické účely je . Je to jedna z mála rostlin, které zabírají i na . Nejlépe se jí daří na slunci , v . Produkt již není dostupný Tento produkt je vyprodaný a není na skladě dodavatele. Velikost balení: 50 .

Sbíraná část: kvetoucí nať, kořen. Velmi účinně zvyšuje imunitu, . Trvalka, předpěstovat v únoru až dubnu, při předpěstování zajistit dostatečnou a pravidelnou vláhu, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky