pátek 23. prosince 2016

Meduňkový čaj dávkování

K jejímu pěstování je třeba. Způsob pěstování : Porost meduňky zakládáme buď z přímého jarního výsevu nebo z předpěstovaných sazenic. Jarní výsev provádíme nejdříve v druhé polovině . Pěstování : Doporučujeme koupit už . Nejen kozlík lékařský nebo meduňka , ale třeba i chmel otáčivý vám pomůže lépe usnout.


Zatímco některé bylinky je lepší pěstovat na zahradě, jiné najdete na . Možnost začít pěstovat kdykoli a sklízet během celého roku? To dnes není nic výjimečného. Stačí, když si meduňku zasadíte doma v květináči. U nás je pěstována jako koření i jako léčivá rostlina.


Na některých místech ojediněle zplaňuje. Najít tuhle bylinku ve volné přírodě už ale začíná být uměním pro odhodlané sběrače! Díky tomu, že je velmi odolná, můžete si ji pohodlně pěstovat doma,.


Meduňka je náročná na teplo, proto jí vyhovují . Témata: meduňka , sklizeň, pěstování , účinky, využití, kuchyně, sklízení . Dá se pěstovat ve volné půdě nebo jako přenosná rostlina v květináči, kterou přes léto necháme venku. Atraktivita: medonosné, list, vůně, rychlerostoucí, snadné pěstování , k sušení. Nejznámějším zástupcem rodu je meduňka lékařská, která je pěstována jako léčivá rostlina a koření.


V Asii se jako léčivka používá i Melissa axillaris. Podčeleď ‎: ‎ Nepetoideae Čeleď ‎: ‎ hluchavkovité ‎ (Lamiaceae) Pěstujeme meduňku lékařskou - Chovatelka. Přečtěte si více o pěstování meduňky lékařské. Zastíní-li ji mohutnější rostlina, vytvoří slabé, řídké výhony.


V jiné než dokonale . Pět tipů na léčivky, které můžete pěstovat i bez zahrádky, připravila zkušená. Předpokládá se, že do střední Evropy ji patrně přinesli. Na pěstování je nenáročná. Meduňku lze pěstovat také v pěstební nádobě, ale mějte na paměti, že tato rostlina má poměrně bohatý kořenový systém a vyžaduje více místa.


Velmi osvěživě chutná v teplém létě čaj z čerstvých listů meduňky a medu, případně obohacený ještě mátou nebo jinou čajovou bylinkou. Na zimu meduňku zahrneme zeminou a listím. Doma ji můžeme pěstovat a sklízet celoročně, venkovní sklízíme od jara do podzimu. K nejčastěji pěstovaným interiérovým bylinkám patří bazalka, meduňka , oregano, majoránka, petržel, pažitka a řeřicha. V mnoha domácnostech vystřídaly muškáty v truhlících bylinky.


Původním domovem meduňky je východ Středomoří a Orient. Ve středověku hojně pěstována v klášterních zahradách. Bylinky - pěstují se hojně nejen na zahradě, ale i na balkóně.


Chcete si z ní připravit uklidňující čaj. Nároky na pěstování má podobné jako předchozí uvedené. Lze i vypěstovat jak ze semínka, tak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky