úterý 20. prosince 2016

Oman pravý

Areál přirozeného výskytu sahá od západní . Neměl by se ale podávat dětem do dvou let a starým lidem, zvlášť, pokud. Inula helenium) Oman bývá považován za poměrně bezpečnou bylinu. Oman je přímo opředený různými pověstmi již z dávných dob, což ukazuje na víru v jeho léčivou sílu. Tradiční čínská medicína užívala oman při onemocněních dýchací soustavy, hlavně při astmatu a bronchitidě, v ruské medicíně se užíval při černém kašli, .

Běžný název: Oman, oman lékařský, elfdock, aunee, énula campana, echter alant, enula . Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Je to statná, až metr vysoká vytrvalá rostlina. Znali ji už staří Řekové, ve svých . Osoží pri chorobách dýchacích ústrojov, ako prostriedok na uvoľnenie hlienu a pri chronickom a čiernom kašli, . Popis a způsob pěstování omanu.


Lodyha je přímá, chlupatá. Přízemní listy jsou vejčitě eliptické .

Aster helenium (L.) Scop. Oman pravý je vzrůstná trvalka dorůstající výšky 1až 2cm. Má odhlieňovacie, močopudné a baktericídne účinky. Bylinné kapky(1) Centrum bylin(1).


Omán pravý je trvalka, . Je rostlinou, která ve směsi s dalšími bylinami pomáhá při astmatu. Patří do čeledi hvězdnicovitých. Původem je z oblasti střední . Kořeny omanu obsahují škrobovitou látkou nazývanou inulin. Díky tomu se s oblibou kořen kanduje a používá jako cukroví.


Sbíraná část: oddenek. Trávicích potížích ,nadýmání, kašli. Oman podporuje střevní činnost, tvorbu žluče a . Druh zboží, Doplněnk stravy. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny . Rozpouští hlen, usnadňuje odkašlávání, působí na trávení.


Má silné antibakteriální účinky.

Půl čajové lžičky omanu pravého zalijeme 2ml vroucí vody a necháme cca min. Léčivé rostlinyVendula Janatková. Pěstování: Náročnost … nenáročná. Poloha … slunná, vlhčí. Uvedomujeme si závažnosť vzniknutej krízovej situácie a zároveň zodpovednosť voči našim zákazníkom.


Zvýšený počet objednávok a dopytov v tomto období . Velmi pomáhá i při zánětu průdušek. V kosmetice pak jako vonná složka. Omanový čaj podporuje činnost žlučníku, podporuje trávení, . VÝŠKA 1CM , KONTEJNER CM, DOBA KVĚTU VII-VIII.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky