čtvrtek 2. dubna 2020

Trojpuk vroubkovaný

Je třeba vysadit keř s malými . Tavolník vrbolistý Obr. Temnoplodec černoplodý Obr. Jde o velmi nenáročný keř, což mu ale neubírá na kráse. Trojpuk poroste kdekoli a každému.


Chcete-li mít na zahrádce dominantní bujně kvetoucí keř, trojpuk je . Pokud máte velkou zahradu je trojpuk ideálním keřem. Můžete před něj vysadit růže, . Bude se mu dařit na . Toto jim ale neubírá na kráse, naopak umocňuje chuť si některý pořídit. Deutzia albida, trojpuk bělavý, 0. Opadavé, výjimečně stálezelené keře,.


Chudenice (Jiří Baier). Brzy na jaře Vás potěší nádhernými, růžovočervenými květy. Okraje listů jsou celokrajné, pilovité, zubaté, vroubkované, dvakrát pilovité apod. Matně zelené, drsné, vejčité až kopinaté listy na okrajích jemně pilovité až vroubkované s jemnými osinkami, na vrcholku zašpičatělé. Keř listnatý opadavý, tvar vzpřímený, listy vstřícné, vejčité, okraj listu vroubkovaný , květenství lata, plody tobolky, použití do skupin, volně rostoucí.


Zelen může zmírnit a do určité míry i vytvářet proudění vzdu. Například brzdí nárazové větry, . U starších rostlin hadovité odlupování kůry. Listy vstřícné, vejčitě-.


Větve mají narozdíl od podobného trojpuku uvnitř plnou dřeň ( trojpuk je uvnitř dutý). Ilex crenata cesmína vroubkovaná. Dammerův – Cotoneaster dammeri Schneid.


Kalmia latifolia kalmie širokolistá. Polokulovitý keř má listy střídavé vejčité, okraj listu vroubkovaný. Vliv zeleně na vzdušné proudění. Místní proudění vzduchu se uskutečňuje jeho rozdílnými teplotami nad zastavěnými. Okraj listu vroubkovaný , obě strany lysé.


Scutellaria galericulata) Šišák vroubkovaný (Scutellaria galericulata). Ostatní: Čepele listů jsou u báze úzké a ke konci se rozšiřují, jsou laločnaté, laloky jsou vroubkované. Kvetení: květen až červen.


Dianthus arenarius subsp.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky