úterý 26. listopadu 2019

Šutka sleva

V hrnci smícháme víno s octem a přidáme petrželovou nať. Velice oblíbený je petržel kořen a petrželová nať jako KOŘENÍ. Odvar z petrželové natě působí jako vlasové tonikum, které se v tradičním lidovém léčitelství . Zelená petrželová nať. Pokud vyžadujeme čerstvou petrželovou . Též při štípnuti hmyzem se doporučuje postižené místo potřít čerstvou petrželkou.


Jako zelené koření se využívá především petrželová nať v různých obměnách. Používáme v kombinaci s ricinovým olejem v poměru 7:( petrželový olej : ricinový olej) k večernímu čištění pleti. Recept: Petrželová maska na mastnou pleť. Na unavené oči nám může pomoci například také odvar z petrželové nati.


Natě petržele spaříme horkou vodou a necháme . Proti roupům použijeme špetku petrželové natě , kořen celeru a violky vonné. Vaříme minuty v 2ml vody, louhujeme minut. Přírodní petrželová šťáva z čerstvé nati je výborným prostředkem k. Petrželový kořen má jen 2kJ na 1g, ale vzhledem k tomu,. Odvar z natě je výborným vlasovým tonikem oživujícím lesk vlasů.


Odvar z kaše z OVSa bezpluchého (asi dl) lžíce sušené petrželové natě. Zdraví prospěšné jsou jak kořen, tak i zelená nať. Obsah blahodárných látek je ale v syrové nati vyšší než v tepelně . Léčivé odvary se připravují ze semen. V odvaru namáčely gázu a přikládaly jako obklad na oči. S petrželovým čajem snadno zhubnete i posílíte zdraví.


Například odvar z petrželové natě se používá po umytí vlasů, jako vlasové tonikum. Velmi známá je též tím, že její žvýkání osvěžuje dech a . Koření – Používáme odvary z petrželové a celerové natě , pažitky, petrželky kopru , kmínu, majoránky, bazalky, rozmarýnu, saturejky (chuťově napodobí pepř), . Odvar z rozinek pročistí játra, zvýší imunitu a shodíte nějaká kila. Odvary z petrželové natě nebo semen jsou učiněným balzámem pro celou řadu tělesných neduhů, včetně těch vlasových.


Stačí krátce, deset až patnáct minut povařit svazeček petrželové natě a potom během dne odvar popíjet. Nápoj není moc chutný, ale zato velmi . Tento bohatý výčet se týká „obyčejné“ petrželové natě. Odvar z čerstvé či sušené petrželové natě se dá použít jako vlasové tonikum, které vlasům dodá lesk, nebo je možné jím v letních měsících . Kromě toho odvar z petrželové natě funguje jako pomocník proti lupům, které trápí mnohé ženy, jež používají nekvalitní a příliš levné šampony . Sušená i čerstvá petrželová nať je vhodná k dochucení ryb, brambor . Nálev připravíme obvyklým způsobem tak, že jednu lžíci petrželové natě , kořene nebo . Denně bychom si měli připravit čerstvý odvar.


Potřebujeme: hrst petrželové natě , lžíci máty peprné, dcl lihu, . Jedna lžička natě v jídle vykoná hotové zázraky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky