pátek 29. listopadu 2019

Přelité muškáty

Zřejmě se jedná o rez muškátovou. Způsobuje je houbová choroba jménem rez muškátová (Puccinia pelargonii – zonalis). Zahnědlé skvrny, jež se na listech . Myslíte že muškáty přežijí? Donuťte pelargónie, aby stále bohatě kvetly! Okolo bytu okolobytu.


Přelití , případně zálivka studenou vodou, může na listech převislých muškátů způsobit drobné . Před přenesením ven, je však potřeba rostliny otužit. Nezapomeňte, že muškáty nesnáší přelití. V létě by jim tedy mohl vadit dlouhotrvající déšť. Jeho největším strašákem jsou ranní mrazy, upálení na slunci a přelití. Může také trpět řadou houbovitých plísní.


Pokud chceme, aby muškáty. Chce to už konečně sluníčko,jakmile to teploty dovolí,hned je . Jsem úplný začátečník, vysadila jsem si na jaře muškáty , na radu tchyně je. Na muškátech se též může objevit padlí a rzi. Stejně tak nesnesou nerovnoměrnou zálivku nebo dokonce přelití.


Pojďme si tedy říct na které škůdce a choroby dát pozor a jak správně muškáty zalévat. Nepravidelná zálivka, přelití – způsobí podmínky pro vznik korkovitosti, padlí, rzi apod. Titulek: Přelité muškáty. Převislé muškáty (pelargonie břečťanovité) jsou . V péči o muškáty je důležité vyvarovat se zejména jejich přelití. Jinak jsou tyto rostliny poměrně nenáročné a vděčné.


Použití preventivních postřiků není u muškátů. Dotaz: Mám veliký problém s muškáty , letos jsem do nich investovala dost peněz, samozavlažovací truhlíky a. Jsou citlivé na přelití , při vyšších teplotách shazují listy a nasazují méně květů. U převislých muškátů je vhodné každoročně pěstovat nové . Zasadili jste do truhlíků muškáty nebo petúnie a štve vás, že málo kvetou? Zároveň jsou ale háklivé na přelití , takže je potřeba kontrolovat . Dobrý den,prosím poradte,co s prelitymi muskaty. Koupila jsem si truhliky na . Až muškáty pustí kořínky, zasaďte je do kelímků.


Stejnými symptomy se projevuje i přelití , rostliny chřadnou a žloutnou jim listy. Muškáty snesou spíš suchý substrát než přemokřený. Pak uhnívají a dělají tyto fleky Na rozdíl od pelargonií, které mají rády vydatnou zálivku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky