pondělí 11. listopadu 2019

Durancie povidla

Někde jim říkají turančata, ale úplně správně to jsou durancie. Navíc durancie jsou velmi šťavnaté, takže odpařovat třeba déle. Dnešní chutě máme nastavenou tak, že povidla i ze sladkých odrůd nám na . Měsíce konzumní zralosti: září - říjen.


Někdo je celej den vaří v kotli a pak jsou z nich skvělý povidla.

Povidla se vařila zásadně bez přísa zato ze dvou druhů švestek - durancie , výrazně sladké, které nejdou od pecky, a karlátky, míń sladké . Buddleja davidii Nanho Blue , kleine, rijkbloeiende en bladverliezende vlinderstruik met hangende takken, lange puntige donkergroene. Klevela se nevaří tak dlouho jako povidla , ale švestky se nechávají stát . Prodám švestky na kvas :odrůda ,, DURANCIE , VENGERKA MOSCOW,žadný mix. Velmi vysoký obsah cukru: . Slovo povidla nebo povidlí je v češtině doloženo od 14. Jste v Louce u Velké nad Veličkou a vaří se tady trnky neboli povidla.


Chuť je výrazně sladká s mírně nahořklou mandlovou příchutí.

Ta povidla samozřejmě musí být švestková. Co jsou trnky, trnéčky, kadlátka, durancie nebo renklódy? V kategorii švestek . Durancie - má zelenožlutou, velmi šťavnatou dužninu. Ano, šlo z nich udělat kompoty či povidla , ale mnohem jednodušší a hospodárnější bylo. Stará odrůda, která se odedávna využívá právě pro pálení.


Připravte recepty na švestkové koláče a povidla , vymyjte nádoby na. Přátele modrého ovoce z Velké nad Veličkou navíc tvrdí, že durancie. Použití: povidla , výroba alkoholu (výborná pálenka), podnož pro slivoně a . Jejich sladké plody se používaly hlavně na povidla a na pálenku, ale i pro přímý konzum. Hledam spolupraci na prodej švestky na kvas: odrůda ,, DURANCIE , VENGERKA MOSCOW,vhodné jak napální i na povidla.


Hrnec na odpeckování švestek (sliv) na výrobu povid. Nejdůležitější je vařit povidla s dobře vyzrálých sladkých švestek. Jojo - odrůda slivoně odolná vůči chorobě šárka, původem z Německa.


Zlatý recept Zahrádkářky, Vaříme povidla , . Jestli myslíš ty modré, tak z těch jsme dělávali normálně povidla , ale byla.

U nás rostou durancie (trnka-tedy švestka,kulatá,nejde od pecky) . Tolerantní šarce, výborná na pálení a povidla se sklizní v září až říjnu. Autor: Milan Kořínek . Pozdní, samosprašná s plody o vysoké cukernatosti. Vhodná na sušení, povidla a zejména vhodná na pálení.


Z usušených plodů se pak dají pecky lehko odstranit nebo pecku po okousaní vyplujete. Plody dlouho vydrží na. To co vídáme na pultech obchodů má sice nápis povidla.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky