čtvrtek 11. července 2019

Trojspon habr

Habr obecný pro živý plot, prodej sazenic, výsadba na klíč. Chcema si z habru udělat na konci zahrady živý plot, aby nám sem nebylo vidět. Hledám na netu nějaké zahradictví v okolí. Habr (Carpinus betulus, , typické obrázky). Silné, hustě zkřížené větve habrových plotů . Zatím nikdo komentář nepřidal.


Dá se ale očekávat, že stejně jako u ostatních stromů používaných do živých plotů ( habr , buk, javor), bude mít po čase silné kmeny. Je to krásně vidět například . Habr 100cm - Sazenice habru se skvěle hodí do živého plotu. Na jeden metr čtvereční potřebujete sazenice. Pokud jde o normální habr a ne nějaký bláznivý kultivar, jsou všechny odpovědi. Carpinus betulus – čím dál tím více oblíbený listnáč s listy svěže zelenými, které na podzim přebarvují do žluta, na konci sezony . Thuja occidentalis smaragd 100- 1- bal 190kč.


Přimlouvám se za habr , ale i ptačí zob je dobrý, pak doporučuji kultivar Ligustrum vulgare Atrovirens. Mezi řady dubů je použit stín snášející habr obecný (Carpinus betulus) a javor babyka (Acer campestre). Na vybudovaných kaskádách budou do trojspon míchaný jehličnaté a listnaté dřeviny.


Rosa canina růže šípková. Opadavé křoviny, které se prodávají bez kořenových balíků ( habr , ptačí zob aj.), vysazujeme přímo na místo a jen v písčitých a zvlášť lehkých půdách namáčíme . Ve skupině ovocných stromů budou zastoupeny. Habr se přirozeně zmladil na ha, tj. Bude udržován pravidelným.


Způsob založení: trojspon , 5ks 1bm, (řady 25m od sebe, rostliny v řadě m od sebe) . KEŘE PLOCHY (1m²) J Prunus laurocerasus Otto Luyken 25/Ko podrost stromořadí, trojspon 1xm Magnolia stellata. Fagus sylvatica – buk lesní; Carpinus betulus – habr ; Ligustrum vulgare – ptačí zob.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky