Také můžete do trouby postavit hrnec naplněný vodou a lilky péct s ním. Občas během pečení lilek zkontrolujte – čas záleží na konkrétní troubě a samozřejmě také . Bohatě zalijeme olejem, ochutíme solí a pepřem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 . Troubu předehřejte na 180°C. Lilky nakrájené na plátky osolte, nechte chvíli. Pánev zakryjte alobalem a dejte do trouby péct na minut, až je lilek hodně .
Posolíme, necháme vypotit a pak osušíme ubrouskem. Kolečka lilku potřeme . Lilek umyjeme a nakrájíme na plátky. Uložit recept do kuchařky.
Způsobů, jak zapečený lilek připravit, je velké množství – můžete jej připravit například s rajčaty, . Recept na italské zapečené lilky. Lilky a čtvrtky citrónu položíme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě předehřáté . Krok 4: Pečte asi minut, dokud není dužnina zcela měkká.
Kdyby se česnek připaloval, ke konci lilky. Pečte v troubě předehřáté na 175°C asi minut, až se sýry rozpustí. Podávejte horké nebo o pokojové teplotě s křupavým italským chlebem. Tady je receptů, co můžete vykouzlit s lilkem. Grilované lilky s paprikami.
Potřete jej olivovým olejem a vložte do trouby a nechte zchladnout. Připravené lilky umístíme do pekáče vymazaného olejem a posypeme je na kostičky nakrájenou anglickou slaninou 6. Pečeme v troubě vyhřáté na 2°C cca . Vydlabané lilky naplněné na sádle opečenou směsí z dužinu lilků, šunky, hub, cibule a koření, naplněné a zapečené v troubě hojně posypané sýrem. Fotorecept s postupem krok za krokem v článku.
Dnešní recept je určen těm, kteří stejně jako já opravdu milují ty modré. Chutné, voňavé, šťavnaté kuřecí filé dušené s lilkem a rajčaty, vaří rychle a velmi snadno. Ale když je trouba rozehřátá na 2°C, zaručeně se z lilků ta kapka hořské šťávy „vypotí“.
Zdroj pinu mlsnavarecka. Jde vlastně o dip nebo pomazánku z lilku. Ten se peče v troubě tak dlouho, aby se slupka lehce spálila a dužina tak získala příjemně uzenou chuť.
Odstavíme a vmícháme vejce a nastrouhaný parmezán.
Lilkem vyložíme mísu, maličko osolíme, vložíme cuketovou náplň, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě. Náhodně zapečená zelenina v troubě , sem tam luštěniny a jednou za čas hranolky. Potom už jen zapéct v troubě a neskutečně delikátní dobrota je na světě.
Doba přípravy: minut. Množství: dle velikosti lilku. Rozehřejeme troubu na cca 200° C, česnek utřeme se .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.