čtvrtek 27. září 2018

Česneková pasta se solí

Zavařujete jenom ovoce nebo zeleninu? Domácí zavařování masa. Maso se zavařuje bez kostí, ideálně by se mělo jednat o libové maso.


Zavařovací sezóna je právě v plném proudu, zavařuje se ovoce, zelenina, houby. Konzervovat zavařováním se dá téměř všechno, i maso a . Takto se zavařuje většina ovoce a zeleniny. Délka zavařování se určuje podle toho, jestli bylo . Výhodou tohoto zavařování je jeho rychlost, na sklenic spotřebujete jen KWh, můžete společně zavařovat okurky i ovoce a výhodně zavaříte i malé množství. Paní Ciglbauerová předvádí způsob zavařování ovoce bez použití cukru a konzervantů.


Vypeckované a vyjádřené. Tipy na zavařování okurek, ovoce (třešně, meruňky, broskve, jahody, angrešt apod.), masa a hub v troubě. Pokud už jste zavařovací přeborníci, klidně přeskočte rovnou na můj recept. Podstatou zavařování je konzervace vysokou . Při zavařování se stále více uplatňují neotřelé nápady. Zatímco dřív šlo především o uchování potravin do zásoby, dnes hrají důležitou roli . K zavařování kompotů používáme zavařovací sklenice a kovová víčka.


Česneková pasta se solí

Na naplněnou sklenici položíme víčko s bílou nebo šedou těsnící hmotou po obvodu, na . Pak už zbývá jen naplnit sklenice dobrotami a pustit se do toho! Bojíte se zavařování ve skleničkách Weck? Nemáte vůbec žádné, nebo malé zkušenosti se zavařováním? Přesně pro vás jsme připravili pár tipů “jak na to”, aby . Lahve uzavřete okamžitě po ukončení sterilizace. Většina z těch, co se prodávají v obchodech, ale i těch doma nakládaných se zavařuje do octa.


Moje verze kyselých okurek jsou okurky kvašené v láku. Teplotu a čas pro zavařování. V myčce zavaříte nejen okurky, třešně, meruňky, broskve, dýně, hrušky, jablka, jahody, ale i houby nebo třeba maso. Zavařování sice není žádná velká věda, ale není radno to.


Znáte zavařování v myčce? Jak zavařovat v myčce? Je to velmi snadné a nepotřebujete zavařovací hrnec ani teploměr. Zavařit v myčce můžete: okurky, třešně, meruňky, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky