pondělí 14. října 2019

Přesazování jahod

Jak na přesazování jahod. Tedy alespoň v případě, že nemáte stáleplodící jahody, které se prostě a . Koupili jsme dům a na zahradě rostou jahody. Chtěla bych je ale přesadit na jiné místo. Kdy je nejlepší doba pro přesazení ?

Lze nyní ještě přesadit jahody ? Sázení jahod - Garlo. Vzhledem k málo objemnému kořenovému systému, který není ani moc hluboký, stačí vzít . Pojďme si o těchto sazenicích a přesazování jahod říci více. Frigo sadbu bychom mohli připodobnit k proměně ošklivého káčátka v . Jahody z vlastního záhonu mají . Péče o jahody nespočívá jen ve výsadbě a sklizni.

Je toho mnohem víc, aby jahody dávaly bohatou úrodu. Nabízíme vám přehled toho . Na jaře uspíší úrodu a na podzim dopomůže k dozrání, ochrání jahody před mrazy. Dále je třeba vhodně zvolit odrůdovou skladbu od nejranějších . V tomto díle Rad do zahrady vám ukážeme, jak správně připravit záhon pro výsadbu jahod , jak jahodníky. Aby byla kvalita pěstovaných jahod vysoká, je třeba je vysadit nejen ve . Po třech letech jahodník ztrácí sílu, plodí méně, jahody jsou drobnější. Do pár týdnů sazenice připravené k přesazení – stačí je pouze . Nejlepší hnojivo pro jahody je kravský hnůj.


Sladké, voňavé, plné chuti. A na to, abyste si je vypěstovali, nepotřebujete . Společně s třešněmi patří jahody k nejoblíbenějšímu ovoci. Platí zlaté pravidlo, že čím později jahody v roce vysazujete, tím menší bude úroda v příští sezóně.


Na záhony přesazujeme sazenice s velkými kořenovými baly, aby přerušení ve vývoji bylo co nejmenší. Pěstujte osvědčené povolené odrůdy jahodníku.

Nové sázení nebo přesazování jahod má svá pravidla. Než se do pěstování jahod pustíte, je třeba si ujasnit, zda dáte přednost. Především vytrvalé plevele se ze záhonu s jahodami odstraňují velmi obtížně. Ukážeme vám, jak na jahodníku odstranit suché listy, jak přesazovat a správně přihnojovat. Pozor na přehnanou konzumaci lákavých zahradních jahod v období jejich.


Na pěstování nejsou náročné a úrodu přinášejí už prvním rokem. Je známo, že plody obsahují . Návod na pěstování jahod , Zahradnictvi Spomyšl. Pěstování jahod zvládnete jednoduše doma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky