čtvrtek 17. října 2019

Poklop na studnu bazar

Jak pěstovat stáleplodící jahody , ovoce, které je prvním zdrojem vitaminů na jaře . Ze staršího porostu odstraňujeme i nemocné rostliny a nahrazujeme je novými. Tento a ďalšie piny nájdete na nástenke ZAHRADA používateľa Vlasta Ciesarikova. Přesazování jahod Ovocie.


Dneska jsme při košeni trávy našli spoustu sazeniček jahod , některé už kvetou. Mohu je teď v květnu přesadit do záhonku k ostatním jahodám ?

Za účelem získání plné plodiny při dodržení všech pravidel péče (o kterých se dočtete zde), je nejspolehlivější . Po třech letech je načase zrušit záhon s jahodami a založit nový. Při přesazování jahod je nutné vzít v úvahu teplotu vzduchu, která by neměla . Je to takový boj, krotím to tak 2x . V tomto díle Rad do zahrady vám ukážeme, jak správně připravit záhon pro výsadbu jahod , jak jahodníky. Aby byla kvalita pěstovaných jahod vysoká, je třeba je vysadit nejen ve . Do pár týdnů sazenice připravené k přesazení – stačí je pouze . Nejlepší hnojivo pro jahody je kravský hnůj.

Sladké, voňavé, plné chuti. A na to, abyste si je vypěstovali, nepotřebujete . Jahodníky jsou vytrvalé rostliny, které mnozí z nás pěstují na svých zahradách. Společně s třešněmi patří jahody k nejoblíbenějšímu ovoci. Platí zlaté pravidlo, že čím později jahody v roce vysazujete, tím menší bude úroda v příští sezóně. Sázet můžete buď úplně nové rostliny nebo . Na záhony přesazujeme sazenice s velkými kořenovými baly, aby přerušení ve vývoji bylo co nejmenší.


Pěstujte osvědčené povolené odrůdy jahodníku. Nové sázení nebo přesazování jahod má svá pravidla. Než se do pěstování jahod pustíte, je třeba si ujasnit, zda dáte přednost.


Především vytrvalé plevele se ze záhonu s jahodami odstraňují velmi obtížně. Ukážeme vám, jak na jahodníku odstranit suché listy, jak přesazovat a správně přihnojovat. Pozor na přehnanou konzumaci lákavých zahradních jahod v období jejich. Na pěstování nejsou náročné a úrodu přinášejí už prvním rokem.


Je známo, že plody obsahují . Pěstování jahod zvládnete jednoduše doma. Jahody by na zahrádce určitě chybět neměly.

Návod na pěstování jahod , Zahradnictvi Spomyšl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky