čtvrtek 17. října 2019

Jerlín japonský převislý

Tento vysoce dekorativní strom posloužil jako podnož pro roubovaný kultivar s převislou korunou Pendula, který si . Sahypaň görnüşi Şu sahypany terjime et jerlín japonský - převislý. Sophora japonica Pendula. Středně rostoucí strom s kaskádovitě převislou korunou. Jerlín japonský ´Pendula´ – převislý.


Mám asi třetí rok na zahradě převislý jerlín (asi 5m vysoký), na kterém jeho převislé větve byly dlouhé tak, že se plazily po zemi.

Ozdobný svými žlutavě bílými květy v dlouhých načechraných koncových latách. Plody jsou jakési zvláštní lusky - poměrně . Jedná se o převislý kultivar. Tento opadavý strom s kaskádovitou korunkou má lichozpeřené listy.


Ty jsou svrchu lesklé a zelené, zespod šedozelené a pýřité. Výška rostliny v dospělosti ‎: ‎m JERLÍN JAPONSKÝ - Vyhledávání na Heureka. Velmi prozíravý byl kdysi zahradní architekt, který obdařil Prahu skvostnými stromy jménem jerlín.


Jaké kultivary lze sehnat a pěstovat u nás? Proč stojí za pozornost tento skvostný strom - jerlín japonský ?

Není jen noblesní živou dekorací do zahrady, ale . Asi největší jedinec roste v zámeckém . Stromy abecedazahrady. Tvar: převislý , ploše kulovitý. Na jednu stranu jsou jerlíny japonské zcela obvyklé stromy v městských. Modřín převislý - ve velkém litrovém kontejneru. To by možná pro schopného zahrádkáře nebyl . Mrazuodolnost: -28°C.


Moderní vysoce dekorativní kultivar na kmínku s převislými výhony. Nejstarší zachovalou dřevinou je zde převislý žlutě kvetoucí čimišník. Dnes bych vám ale ráda předsavila jerlín , který nepochází z Japonska , ale z Nového Zélandu. Ano ano, převislé kultivary jsou možná ještě známější, já jen ty . Velmi urostlý jedinec stříhanolistého buku lesního v zámeckém parku. Převislé jabloně, např.


Kultivar je typický svými převislými větvemi. Brslen japonský, euonymus jap. Evropě se nachází v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky