středa 13. prosince 2017

Lilek bedrníkolistý

Find this Pin and more on Garden by Elena Konušová. What others are saying . Tento pin objevil(a) Zdeňka Koubková. Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Divoké rajče je opravdu vynikající zelenina, která by neměla a časem jistě nebude chybět na žádné . Velmi lahodné rajče, nenáročné na pěstování, částečně odolné proti plísni . Genetici přepsali v jeho genomu jen konkrétní úseky řídící . U nás se správně jmenují lilek bedrníkolistý.


Divoká rajčata si doma předpěstujte, a jakmile je po mrazících . Ti znalejší z vás už z latinského názvu odvodí i další český název pro divoké rajče – rajče bedrníkolisté (Pimpinella – bedrník). Velmi blízký příbuzný rajčete, pocházející z Ekvádoru a Peru, které rodí malé plody na střapcích a především není napadáno chorobami. Když divoké rajče nebudete vyvazovat, bude se jednoduše plazit a nebude mu to . Jsou odolné vůči popraskání. Balíček o hmotnosti g obsahuje přibližně ks semen. POKOJOVÉ ROSTLINY – LOPATKOVEC.


Rajče bedrníkolisté Rajče jedlé rajče, Lilek rajské zrno, Aframom rajský, Banánovník rakijo, Česnek Rákos obecný rákosovitá, Chrastice rákosovitá, Maranta . Rosa spinosissima, 5 3 ✿. Solanum nigrum, 7 63. Bohužel jsme se nesetkali s tím, . Prehľad rastlín rodu lilek. Sherardova růže bedrníkolistá růže.


Czech name sevlák zeleninový tromín prorostlý lilek křídlatý lilek americký lilek. Thelypteris palustris – kapradiník baÏinn˘. Lycopersicum pimpinellifolia rajče bedrníkolisté primární. Pravděpodobně divoké rajče bedrníkolisté.


Lilek brambor, Lilek černý, Lilek hulevníkolistý, Lilek křídlatý, Lilek leskloplodý. Rumex hydrolapathum – ‰Čovík koŔsk˘. Sorbus alnifrons Kovanda.


Vedle rajčat, paprik, brambor se v této čeledi vyskytují takové jedovaté rostliny jako je například samotný lilek , rulík, blín, a v neposlední. Za zmínku stojí i další jedovaté rostliny, z těch známých např. Růže bedrníkolistá Rostlina.


Jedině růže bedrníkolistá (R. spinosissima), vzácný teplomilný druh . Růži bedrníkolistou je možno použít k níz-.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky