pondělí 29. května 2017

Zimolez kamčatský množení

Nedaří se Vám vypěstovat keř kanadské borůvky? Její plnohodnotnou náhradou může být zimolez . Je možné jejich využití na všech druzích půd. V červnu zrají plody, modré bobule. Kvete květnu až červnu.


Na rozdíl od pravých borůvek ale není zimolez náročný na pěstování a nevyžaduje ani kyselou lesní půdu. U nás se nejčastěji pěstuje zimolez. Přesto se zimolez kamčatský výborně hodí pro pěstování na zahrádkách,. Další možností vegetativního množení je hřížení – vyzrálé výhony . Výhodou zimolezu kamčatského je jeho mrazuvdornost a snadné množení.


Po dnešním obírání kamčatské borůvky, jsem se rozhodl o jeho likvidaci. Mám keře ve stáří let - největší je asi . Kamčatská borůvka pěstování. Po zvládnutí vegetativního množení a vyselektování několika kultivarů s plody . Více se v praxi uplatňuje množení vegetativní. Množení semeny je možné po dvouměsíční stratifikaci. Lonicera kamtschatica, anthokyany, stanovení.


Chemické složení plodů zimolezu kamčatského. Patří k nejrozšířenějším a nejúspěšnějším metodám množení zimolezu. Výhony na zelené řízky se . Z neuvěřitelně široké škály druhů si . Tento druh Zimolezu kamčatského má velké plody,které vás překvapí svojí chutí :) Pěstování tato odrůda je částečně samosprašná je nenáročná na půdní . Prakticky všechny druhy zimolezu vyžadují slunné stanoviště, ještě lépe polostín, na druhé straně ale potřebují trvale vlhkou půdu, . Ale doporučuje se na pěstování. Může mít i druhou úrodu (tzv. remontování). Nic nevím o následujících: Afrodita, Guluboje vreteno, Gželka, . Například zimolez kamčatský či muchovník kanadský.


První z jmenovaných se na trhu objevuje jako kamčatská borůvka, takže se raději . Zimolez kamčatský kvete již během dubna a plody dozrávají v průběhu května. Růst rostliny je ukončen během července, kdy začnou zasychat a opadávat listy. Po šestiletém pěstování je to kolem 1kg z keře.


Podle výzkumů na Sibiři, úrodnost keřů ve věku - let dosahuje - 5kg plodů z keře. Rozmnožování zimolezu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky