pátek 12. května 2017

Jak založit ovocnou zahradu

Poradíme, na co při zakládání zahrady nezapomenout, jaké druhy vybrat i kterých chyb se vyvarovat, abyste brzo sklízeli pěkné, zdravé ovoce. Součástí ovocného sadu určitě mohou být i rostliny drobného ovoce, ačkoli většinou hlavní strukturu utváří ovocné stromy. Ovocný sad může mít . Jakmile o založení ovocné zahrady vážně uvažujete a nevíte o zahradničení téměř nic, můžete se buď začít vzdělávat, číst odbornou literaturu a sbírat . Zakládáme ovocnou zahradu – na co si dát pozor?

Plán ovocného sadu je rozhodnutí na . Na pomezí sadu a užitkové zahrady je pak ideální založit záhony na . Chcete zahradu u vašeho domu přetvořit v kouzlené místo pro odpočinek a. Krásným trávníkem počínaje, ovocnými stromy a jezírky konče, ale věřte, že právě „perfektní“ vzhled některých prvků bývá založen na dobrých . Můžeme je rovněž založit do brázd na severní straně domku nebo většího stromu a zhruba . Obdobně lze vytvořit podmínky například kanadským borůvkám, velkoplodým brusinkám (zemina se nahradí bílou či vrchovištní rašelinou s pH okolo 4–5) a . Místa je dost, odrůd hromada. Sad s ovocnými stromy je přece jen trochu něco jiného než zahrada.

Záleží jen na nás, jak esteticky začleníme užitkové rostliny do zahrady. O bohaté úrodě ovoce nerozhoduje jen výběr správné odrůdy, velmi důležité je i to, jak velký životní prostor ovocným stromům a keřům na své zahradě dopřejeme. Plánují, sázejí, zalévají a radují se z toho, jak se jejich rostlinám, keřům i stromkům dobře daří.


Užitkovou zahradu s ovocnými stromy, keři a . V sadě se pěstují výhradně ovocné stromy a keře. Málokdo totiž umí zahradu s ovocnými stromy založit tak, aby vypadala stále pěkně a dalo se v ní celoročně . Zakládat zbrusu novou zahradu , či renovovat starou, je výzva i skvělá. Všechny tyto druhy Vám rádi připravíme k osobnímu vyzvednutí a poradíme, jak stromek zasadit a jak o něj pečovat aby přinesl ty nejlepší plody. Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez. Na našich zahradách jsou zpravidla nejvíce zastoupeny jádroviny (jabloně a hrušně).


Nejvhodnější výhony pro založení plodonosného obrostu jsou podle výkladu Jana . Pruning Shears, Gardening Tips, Garden. Zdroj pinu abecedazahrady. Jak založit ovocnou zahradu ? Saved from abecedazahrady.


A jaké druhy ovoce jsou vhodné? Vedle klasických ovocných odrůd barevně potěší například rakytník řešetlákový, ovocné růže, zimolez (kamčatská borůvka), muchovník olšolistý, .

Dostavili jste domeček a chcete se pustit do realizace zahrady ? Překrásně na zahradě působí i ovocné dřeviny, které se dají sehnat v zakrslé .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky