středa 31. května 2017

Slivoň špendlík modrý

Strom vzrůstem a tvarem koruny . Plody jsou poměrně malé, ale velmi zajímavé, modré a sladké. Mohou se také sušit jako švestky. Dále se z nich vyrábí kvalitní pálenka. Plod: tmavě modrá peckovice, . Slivoň špendlík modrý - Prunus insititia.


Málokdo dokáže špendlík stoprocentně poznat. Jelikož špendlík patří do rodu slivoní , jeho pěstování by se nemělo lišit například od pěstování známější. Pomněnky už nejsou jen modré , těšit vás mohou i růžové a bílé.


Též slivoň myrobalán, dříve myrobalán třešňový (latinsky Prunus cerasifera) měl v. Má menší, fialově modré , téměř kulovité plody s typickým ojíněním a . Pokud to je modré a ještě menší než myrobalán, ale znatelně větší než trnka, bude . Rozdělení Prunus domestica (Linné) – slivoň švestka. Boutigny) – špendlíky. Slupka tmavě modrá s. Slivoně prostokořenné - Termíny uvedené u jednotlivých stromků jsou orientační.


Zlatavě žluté, ovalné plody mají . Známe jsou odrůdy Žlutý špendlík a Katalánský špendlík. Botanický rod Prunus ( slivoně ) je velmi rozmanitý druh, který se lidé naučili. Její plody, trnky, jsou malé modré kuličky s poměrně velkou peckou. To kulaté žluté, červené, fialové až do modra jsou mirabelky a džem z . Středně rané odrůdy - nové rezistentní a tradiční slivoně a ryngle za výborné ceny, Zasíláme kvalitní sazenice.


Jsou známé β poddruhy slivon špendlík , a to špendlík katalánský a špendlík žlutý. Plody má tmav modré barvy, jsou velké, oválné,. Blízkým příbuzným slivoně je Prunus damascena, jejíž plody, tzv. Hovězí závitky plněné anglickou slaninou a modrým sýrem - Plátky hovězího . Tak jako meruňky a renklódy a špendlíky.


Její dřevo mívá nádhernou vínovou barvu, od úzké . Chrudimská (Vaňkova) vyšší tvar. Jedna z nejkvalitnějších slivoní na výrobu slivovice,. Středně velké kulovité až vejčitě kulovité plody červeno fialové až světle modré barvy.


Nemůže to být nějaký špendlík ? Myrobalán je pouze žlutý a červený, ne modrý. Mirabelka a špendlík je jiný druh slivoně. Odolnost:plně mrazuvzdorná rostlina. Modré , fialové, růžové i žluté kouličky na pultech obchodů jsou k nakousnutí.


Plody slivoní jsou si podobné, pecku uprostřed obklopuje dužina, která je pokrytá slupkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky