středa 30. listopadu 2016

Kompostárna pelhřimov

Starší rostliny nepřesazujeme, pouze jim vyměňujeme svrchní vrstvu zeminy v květináči. Rostlinu množíme stonkovými řízky odebranými na jaře . Rozmnožování tlustic. Vrcholovými nebo listovými řízky, které je třeba před vysazením nechat několik dní zaschnout.


Ahojky, prosím o radu. V březnu jsem ulila tlustici , která pak chudák začala uhnívat. Odřezala jsem zdravé části stonků a teď co s nimi. Subscribe to množení tlustice vrcholovými řízky. Krásné video, které ukazuje množení tlustice pomocí řízků či listů: Propagating Jade Plants, At Home With P. This feature is not available right now.


Please try again later. Každopádně je ale množení tlustic a jejich afrického či mexického příbuzenstva tímto způsobem velice efektivní a jednoduché. Někdo doporučuje i malý přídavek cihlové drtě. Tlustice nejlépe rostou ve směsi zeminy, rašeliny a písku. V každém případě u tlustice dbejte na . K množení tlustice dochází prostřednictvím vrcholových řízků.


Po odříznutí je třeba nechat je nějakou dobu zaschnout a až potom zasadit do . Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Substrát ‎: ‎písčito-hlinitá půda Typ listu ‎: ‎vejčité Barva květu ‎: ‎bílá, růžová Tlustice: plnoštíhlá krasavice – Abecedazahrady. Mezi ostatními sukulenty vyniká . Krasule, tlustice , Crassula - nenáročná pokojová rostlina vhodná i pro začátečníky. Krasule množíme vrcholovými řízky, které odřízneme a necháme . A stejně, jako je nenáročné pěstování zelence, je snadné i jeho množení. Ficus elastica), tlustici a mnohé další . Kalanchoe rhombopilosa (obr.


77) Pochází z Madagaskaru a patří do příbuzenstva tlustic. V létě se umisťují na balkón. MNOŽENÍ : Stonkovými i listovými řízky. Množení : Řízkováním. Zdroj pinu ireceptar.


Crassula je nenáročná pokojovka jednoduchá na pěstování i množení , která . Jsou to například známé tlustice rodu Crassula, z nichž některé se u nás pěstují už od devatenáctého století. Snadné pěstování a množení. Sukulenty, mezi něž patří například tlustice vejčitá (Crassula ovata), se dají . Odstřižené části použijeme k množení. Pro takové účely je tlustice znamenitou volbou.


Jak přesazovat a množit. Zůstal po něm holý kmen se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky