úterý 22. června 2021

Žumen pěstování

Obzvláště krásný je naroubovaný na kmínku. V mírném a subtropickém pásu severní polokoule roste asi druhů. Jedná se o japonský modřín s kroucenými větévkami, které zejména v zimních . TIP: jehličí modřínu se na podzim vybarvuje do jasně žluté barvy. Modřín na kmínku - Larix decidua - sazenice. ROSTLINA V KONTEJNERU ltr.


ZOBRAZIT CELÉ FOTOALBUM. Nízké plazivě rostoucí rostliny mohou vytvořit koberce o průměru 2-(4) m. Koruna je nepravidelná, často s více vrcholy. Pendula - 38- výška kmínku 1m. Velmi otužilým druhem modřínu je Larix gmelini – modřín dahurský, který své jehlice shazuje velmi pozdě.


Pochází z oblastí Dálného Východu a . Na špičkách větví rostou jednotlivé jehlice. Na podzim modříny pomalu žloutnou a opadávají. V přírodě se mohutné modříny dožívají až 5let, v zahradách se nejčastěji pěstují kultivary s přeci jen kratší dobou růstu – modřín opadavý a modřín.


Stiff Weeping - drůda modřínu s výrazně převislým růstem. Kultivar obvikle roubovaný na kmenu - v tomto případě na kmínku 150cm - větve volně převisající. Převislý kultivar modřínu , který tvoří hustou korunku.


Jehlice jsou jemné, světle zelené ve svazečcích. V našem zahradnictví v rámci této skupiny nabízíme různé odrůdy modřínů a smrků. Listnaté keře roubované na kmenné tvary, které se tak . Roubovaný na kmínku 1cm. Prodáváme v kontejneru litrů.


Pěstování není náročné. Efektní převislý modřín na kmínku - 90cm vysokém. Rostlina je čtyř letá. Nenáročná solitera vhodná do skalek či částí zahrady s nízkými trvalkami či plazivými dřevinami. Zahradnictví Skořenice a zabývá se nejen prodejem okrasných a ovocných rostlin a dřevin do venkovských zahrad.


Naleznete zde i prodejnu s širokou . Tento kultivar je v podstatě čarověník, který se pěstuje buď ve formě „keře“ nebo se roubuje na různě vysoké kmínky. Nabízené sazenice jsou kontejnerované, s výškou kmínku cca 2-5m. Larix kaempferi — modřín japonský Původní druh je do zahrad dost vysoký, proto se zaměříme přímo na kultivary.


Pěkné jsou naroubované na kmínku. Stromkový angrešt i rybíz se roubuje na kmínek meruzalky ve výšce kolem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky