úterý 3. listopadu 2020

Vrba jíva

Dost bylo pošmourné zimní nálady, rozkvétají kočičky - je tu jaro. Strom menšího vzrůstu se zprohýbaným kmenem a košatou korunou. Málokdy přesáhne m výšky, dožívá se max.


Podtitulek: významný alergen. Vrba jíva už brzy předvede své půvaby.

Anglicky: Goat willow, Great willow, Sallow willow. Vzrůst: dvoudomý keř až strom, 5-m . Většinou je všeobecně známé, že kůra vrby bílé (salix alba) je léčivá. Podobně léčivá je ale i vrba jíva.


Kočičky na vrbě jívě jsou jedny z prvních . Slovensky: Vŕba rakyta. POPIS: Opadavý keř nebo .

Je pro nás jakýmsi poslem jara a první potravou pro včely. Salicaceae - vrbovité. Roste rychle a dobře snáší . Dostupnost: k dispozici pro expedici v podzimní . Unsubscribe from krasnazahrada? Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Má široce eliptické nebo vejčité, šikmo zašpičatělé listy, s jemně pilovitou až celokrajnou čepelí.


Horní strana listů je tmavě zelená . Na Nábřeží, proti ul. Pěstování: Vrby nejsou příliš náročné na půdní typ, ale nemají rády mělká stanoviště s příliš vápenatým podložím. Jedná se o stromy, které kvetou až po olistění (vrba trojmužná) nebo keře či . Listy jsou zelené a oválné.


Caprea vulgaris Opiz nom. Popis: Dřevina keřovitého . Zdroj pinu zahradnictvi-flos.

Tato vrba je jedním z nejoblíbenějších převislých stromečků malých českých zahrad a má hned jména – původní jméno je Kilmarnock, ale pro většinu z nás je . Rostlině se daří na slunném i polostinném stanovišti. Množíme řízky, které dobře zakořeňují. Zajímavosti, Původem z Evropy a Asie.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky