pondělí 25. května 2020

Třezalka tečkovaná

Třezalka tečkovaná

Je to vytrvalá bylina se vstřícnými jednoduchými listy a zlatožlutými, . Již ve starověku lidé věřili, že třezalka tečkovaná je obdařena magickou silou. Kromě léčení ji užívali během rituálních obřadů, aby je ochránila před uhranutím,. Kromě toho, že tiší pocuchané nervy, je třezalka přínosná i při nachlazení, . Lysá, vystoupavá až přímá lodyha s nápadnými podélnými lištami často dřevnatí. Třezalka pomáhá při nespavosti a stresu. Již v dobách starého Řecka byly známy léčivé účinky třezalky tečkované.


Třezalka tečkovaná

Popova je velmi snadné. Stačí 3x denně užívat kapek tinktury. Svatojánská bylina číslo jedna je plná slunce a pohody.


Nabízí pomoc zejména při . Charakteristickým znakem třezalky tečkované je drobné, perforaci podobné tečkování listů, proti světlu dobře viditelné. Zlatožlutá třezalka tečkovaná se jako léčivá rostlina využívá od nepaměti, a tak není překvapením, že je základním kamenem i hvězdou . Okamžitě jsem pocítila úlevu od úzkostí, strachů, mírné deprese a stresu, . Hypericum officinarum Crantz, nom. Psychickém napětí, bolestech, zánětech, alergiích, vředech v trávicím . Tuhá, přímá, zdřevnatělá lodyha je po stranách lehce zmáčknutá. Listy jsou prosvítavě tečkované , tyto . Léčba křečových žil, stres, spáleniny, nespavost, noční pomočování, zranění po úderech či bolest hlavy. Má přímou, nahoře velmi rozvětvenou lodyhu.


Třezalka tečkovaná

John´s worth, bylina sv. Dostupná data z klinických studií a . V Evropě nalezneme nejvíce druhů třezalek v oblasti Středozemní ho moře. Právě se nacházíte: Úvodní stránka Okruhy. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od Kč s rychlým . Roste téměř v celé Evropě, ale také v Číně, Asii i Africe v mírných a subtropických pásmech.


Zažeňte stres a špatnou náladu třezalkou - ta přirozeně obsahuje účinné flavonoidy a další látky pro duševní pohodu. Jako žlutě zářící moře se třezalka rozprostírá od června do srpna na slunečních stráních a načerpává energii. Podává se při menších depresích, jako lék bez návykové možnosti.


Třezalka tečkovaná

Působí na nervový systém a její látka hypericin podporuje . Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné . Korunní lístky zlatožluté, ve špičce žláznatě tečkované a čárkované. Semena hnědá až černá. Místa výskytu: Vyskytuje se na výslunných .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky