pondělí 5. července 2021

Žumen jižní

Původ: Austrálie a země jižní Afriky. Druh: převislá pokojová rostlina. Typ listu: roztřepené či vícetvaré, vejčité. Barva listu: tmavě zelené.


Naproti tomu žumen routolistý má delší řapíky a výhony i stonky má mírně . Cissus antarctica ( Žumen jižní ): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Rod žumen (Cissus) zahrnuje asi 3druhů. Všechny rostou v subtropických a tropických oblastech Austrálie, jižní Afriky a Jižní Ameriky a jsou . Na trhu je žumen jižní , který má srdčité, pilovité a lesklé, až kožovité tmavě zelené listy. Domovinou rostliny je Austrálie a země jižní Afriky, kde doposud roste . Listy srdčité, po okraji pilovité.


Je to stále zelený keř. Tmavě zelené barvy a velmi lesklé. Cisus ( žumen ) je rostlina vhodná pro závěsné nádoby nebo pro ozelenění.


Cisusy jsou světlomilné rostliny, dobře se jim daří i na jižních oknech, na léto . Cissus rhombifolia, Žumen , Cisus, Žumen k nám byl dovezen z tropických krajů. Pochází z Austrálie a země jižní Afriky. Ve volné přírodě se . Der Götter zümen (the gods are angry). Tvoří střídavě srdčité listy s hrubě pilovitou čepelí. Catalogue of Life link: Cissus trifoliata (L.) L. GRIN link : Cissus trifoliata (L.) L. ITIS link: Cissus trifoliata (L.) L. Bohužel se nám nepodařilo najít produkt žumen jižní.


Země původu: tmavé lesy jižní Číny a Japonska. It is also known as Cissus (Swedish), Etelänkissus (Finnish), Grape vine, Kangaroo ivy, Wild grape, and Žumen jižní (Czech). Muž si před lety přivezl vzrostlý žumen (cissus) v závěsném květináči. Vitaceae, Révovité, Révotvaré, Nižší dvouděložné rostliny, D. Bolívie, oficiálně Mnohonárodnostní stát Bolívie, je vnitrozemský stát Jižní Ameriky.


Představujeme žumen , pokojovou rostlinu, která rychle roste a skvěle vypadá - ČESKÉSTAVBY. Na jižní straně můžeme umístit bouganvillii, ibišek, pokojovou mandarinku, mamilárii, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky